Het weer en buienradar in Limburg
 
Het actuele weerbericht, voorspelling, verwachting 5 dagen vooruit en buienradar
Het is voorlopig onstuimig en er trekken met enige regelmaat buien met een winters karakter over het land. Donderdag krijgen we zelfs te maken met een westerstorm!

Het is voorlopig onstuimig en er trekken met enige regelmaat buien met een winters karakter over het land. Donderdag krijgen we zelfs te maken met een westerstorm!Vanochtend wisselen buien met een winters karakter en kortdurende opklaringen elkaar af. Soms is ook onweer mogelijk. De temperatuur schommelt. De westelijke wind is aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard.Vanmiddag vallen nog steeds enkele buien met lokaal hagel of natte sneeuw. Het wordt een graad of 5 in Groningen tot zo'n 7 graden in Zeeland. Tijdens buien daalt het kwik weer een paar graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en rondom het IJsselmeer krachtig tot hard.Vanavond en komende nacht vallen in het hele land nog steeds winterse buien. Landinwaarts kan het zelfs even wit worden. Tijdens en kort na een sneeuw- of hagel bui kan het uiteraard glad zijn. De temperatuur daalt in het binnenland tot rond het vriespunt. Aan zee wordt het niet kouder dan 3 graden. Het blijft stevig doorwaaien.Morgen verandert er weinig. Er vallen nog steeds buien met een winterse lading en het kan lokaal onweren. Tussen de buien en stapelwolken door zien we ook geregeld de zon. het wordt opnieuw een graad of 6, maar tijdens buien kan het weer afkoelen tot dichtbij het vriespunt. De wind waait uit richtingen tussen west en zuidwest en is boven land vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer waait het hard tot stormachtig. In buien kunnen in de kustprovincies windstoten voorkomen tot rond 80 km/uur.Donderdag raast er westerstorm over het land met in de kustgebieden zeer zware windstoten. Verder is het nat, maar ook zacht met 9 graden. De dagen daarna koelt het weer een paar graden af en vallen opnieuw winterse buien. In de loop van het weekend wordt het rustiger met tijdens de nacht en vroege ochtend kans op lichte vorst.

 


Agenda
Het weer in Maastricht
dinsdag 16 januari 10:52 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 6.4 °C WZW 4 Min: 3 Max: 5
Meest bekeken
 
 
 
 
 
 

Thuisbezorgd.nl (https://www.thuisbezorgd.nl/) maakte dinsdag 8 januari 2018 de winnaars bekend van de BEST RESTAURANTS AWARDS 2017 in Limburg. Yildiz Grill is verkozen tot het beste bezorgrestaurant van 2017 in Maastrich. Uit stemgedrag blijkt dat Limburgers een voorkeur hebben voor snacks, Italiaans en shoarma.

 
 
 
 
 
Oudere berichten