1Limburg-kerstmenu: Zo sluit je het diner fantastisch af

Na een aantal heerlijk gangen, kun je het diner tijdens de feestdagen niet anders dan spectaculair afsluiten.

Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.

Nog bezig met het samenstellen van een Kerstlijstje? Of ben je nog op zoek naar een origineel Kerstkado? Bestel dan nu het nieuwe familiespel Rondje Zuid Limburg in de L1 Shop en kies de variant die past bij jouw gemeente!

De actie “L1 samen voor de Voedselbank” is een enorm succes geworden! Bijna 200.000 producten zijn er door heel Limburg ingezameld. Ben jij nog niet in de gelegenheid geweest iets bij te dragen? Tot 31 december kun je nog online een voedselpakket doneren. Handig, snel en lekker makkelijk!

De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.

Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.

Speciaal voor 1Limburg stelt Patricia Janssen (bekend van Heel Holland Bakt) een uitgebreid kerstmenu samen.

Aflevering 4: ijstaart met frambozen en pistache. In de video hieronder laat de Venrayse zien hoe je de schuimpjes maakt en hoe je de ijstaart kunt opbouwen.

Het recept is genoeg voor ongeveer 8 personen.

1. Doe het eigeel en de honing in een hittebestendige kom en plaats deze in een pan met een laagje water op middelhoog vuur (au bain marie, foto 1).

2. Schep nu de opgeklopte slagroom door het eigeel en voeg het rozenwater toe.

3. Bekleed een springvorm met een diameter van 20 centimeter met keukenfolie. Zorg dat er een stuk over de rand heen valt.

4. Giet het mengsel in de springvorm en zet het weg in de vriezer (foto 3). Laat het een uur opstijven en schep er dan voorzichtig de pistachenoten en frambozen door (foto 4). Strijk de bovenzijde glad, bedek het met de overhangende folie en laat het geheel (ook wel semifreddo genoemd) minimaal 6 uur opstijven in de vriezer.

Haal de semifreddo een half uur voor het serveren uit de vriezer.

6. Doe het eiwit van 6 eieren in een kom (vetvrij en niet van plastic) en begin langzaam te kloppen. Zodra er kleine stabiliserende belletjes ontstaan, voer je de snelheid op tot het eiwit stijve pieken vormt en je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Stop met kloppen voordat het er vlokkerig uit gaat zien.

7. Zet de mixer weer op de hoogste stand en voeg één voor één volle eetlepels van de hete suiker toe. Zorg dat het mengsel steeds weer stijve pieken vormt voor je een volgende lepel suiker toevoegt. Kleine brokjes suiker zijn niet erg, maar maak grote brokken even kapot voor je ze aan het mengsel toevoegt.

8. Klop nog ongeveer 6 minuten op de hoogste snelheid als alle suiker is toegevoegd. Neem hierna een beetje van het mengsel tussen je vingers. Als je geen suiker meer voelt, heb je lang genoeg gemixt. Zo niet, ga dan net zo lang door tot het mengsel glad aanvoelt en er glanzend uitziet. Voeg vervolgens de druppels roze voedingskleurstof toe en mix het kort door (optioneel).

9. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit brede ‘lange vingers’ op een bakplaat bekleed met bakpapier (zie video). Laat er steeds een paar centimeter tussen. Bak ze vervolgens 2 uur op 80 graden in de oven. Laat de schuimpjes (merengue) daarna afkoelen en haal ze van het bakpapier zodra je ze makkelijk van het bakpapier kunt tillen. Zet ze apart (foto 5).

Bron: 1Limburg Nieuws

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.