Groene Kruis Kraamzorg ziet zich gedwongen 25 mensen te ontslaan. De reorganisatie is noodzakelijk omdat er minder kinderen geboren worden en er meer concurrentie van zelfstandige kraamverzorgden is.
Wat is het beste carnavalslied van Limburg in 2016? Kijk en luister naar de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer op L1 Radio en L1 TV.
2, 8 en 15 januari om 18:00 uur.
Ontdek de schoonheid van Limburg. In het boek ‘Over Limburg’ is de provincie op excentrieke wijze geportretteerd: opmerkelijk, origineel, onherkenbaar vaak.
Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.
Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.
De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk.
De kraamzorgorganisatie, onderdeel van de Noord- en Midden- Limburgse zorginstelling De Zorggroep, nam vorig jaar al maatregelen om ontslagen te voorkomen.
Zo gold al een vacaturestop en werden vrijgekomen werkplekken (als gevolg van pensioen of vertrek) niet meer ingevuld. Ook werden kraamverzorgenden gestimuleerd elders in de Zorggroeporganisatie aan de slag te gaan, onder meer als verzorgende of (wijk)verpleegkundige in de ouderenzorg.
Ondanks deze maatregelen blijft de financiële positie van Groene Kruis Kraamzorg wankel als gevolg van het afnemende aantal geboortes en de groei van het aantal kleine kraamzorgbedrijfjes.
Om de organisatie de komende jaren structureel gezond te maken, is daarom een reorganisatie noodzakelijk, zegt De Zorggroep. Dat betekent dat 20 tot 25 medewerkers (samen goed voor 14 fulltimebanen) boventallig zullen worden verklaard.
De medewerkers krijgen de komende weken te horen voor wie dat geldt. De boventallige kraamverzorgenden kunnen volgens De Zorggroep gebruikmaken van het huidige sociaal plan van de zorginstelling. Daarnaast krijgen ze hulp van het mobiliteitscentrum van de zorginstelling bij hun zoektocht naar ander werk.
Groene Kruis Kraamzorg is in heel Noord- en Midden-Limburg actief, alsook in de regio Sittard. De organisatie telt nu 200 medewerkers, voornamelijk parttimers.
Bron: 1Limburg Nieuws