Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.
Profiteer van dit aanbod en ontvang 5 weken de krant op uw deurmat en lees hem tevens digitaal via uw pc, tablet of smartphone. Het abonnement stopt automatisch na 5 weken.
De officiële Vastelaovend in Limburg 2016 poster. De poster is gratis af te halen op vertoon van een ingevulde bon bij een van geselecteerde afhaalpunten. Vul online je gegevens in en ontvang je afhaalbon.
Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.
Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.
De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk.
Ontvang 5 weken de krant op uw deurmat en lees hem tevens digitaal via uw pc, tablet of smartphone. Ontvang nu tijdelijk de CD Vastelaovend in Limburg DEIL 4, met alle vastelaovendhits van dit jaar!
Vastelaovend in Limburg en de Brand Bierbrouwerij decoreren de Limburgse vastelaovendvierders met de enige echte Limburg-Orde; een mooie medaille in de vorm van onze provincie. De medaille is verkrijgbaar bij de Limburgse supermarkten en horeca.
Van 30 januari t/m 6 februari heerlijke vastelaovesmuziek in de Top 1111 op L1 Radio. Al je favoriete plaatjes komen voorbij! Luister iedere dag van 9 tot 22 uur!
Dat laat verantwoordelijk gedeputeerde Eric Geurts weten naar aanleiding van een verzoek van de OLS-federatie.
Indien het schootsveld in een bosrijk gebied ligt, dan mogen in de zone waar de kogels terecht komen maar 4300 vierkante meter aan bomen en struikgewas staan. Reden voor de beperking is het feit dat het tussen bomen en struikgewas moeilijk is om kogeltjes terug te vinden. Negentig procent van de verschoten kogels moet opgeraapt worden.
Bij het OLS 2015 in Maasniel had de organiserende stichting de grootste moeite om aan de richtlijnen te voldoen. Behalve naar het aanpassen van de regels kijkt de provincie volgens Geurts of ze zelf kogelvangers aan kan schaffen die de schutterijen voor evenementen kunnen gebruiken.
Nu zetten schutterijen voor schietwedstrijden vaak geen kogelvangers in. Het is duur om mobiele kogelvangers te huren en met een kraan te laten plaatsen.
Bron: 1Limburg Nieuws