Top Blockchain-startups om in de gaten te houden

Blockchain, de innovatieve en revolutionaire technologie die vooral bekend is dankzij cryptocurrency (zoals Bitcoin en Ethereum), heeft de afgelopen jaren een enorme evolutie doorgemaakt. Deze technologie krijgt steeds meer toepassingen en het gebruik ervan stijgt in een razend tempo.

Wat je tegenwoordig met blockchain kan doen, was een tiental jaren geleden nog ondenkbaar. Veel technologisch onderlegde experts zien in blockchain de mogelijkheid om onze 21ste eeuw vorm te geven en de manier waarop we over bepaalde sectoren denken volledig om te gooien.

Deze mogelijkheden en tastbare toepassingen zijn ook de aandacht van grote instituties en beleggingsbedrijven niet ontgaan. Vooral in de Verenigde Staten zijn er veel VCs (Venture Capitalists) die gretig investeren in allerhande soorten veelbelovende start-ups die met innovatieve blockchainoplossingen op de markt komen.

Hou je de blockchainmarkt ook in de gaten, of ben je op zoek naar een interessante nieuwe technologie om in te beleggen? Hieronder gaan we dieper in op enkele blockchaintoepassingen die wereldwijd veel interesse trekken en de mogelijkheid hebben om hun specifieke sector te transformeren.

Morpho Labs

Morpho Labs houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van een gedecentraliseerd uitleenplatform op de Ethereum-blockchain (de grootste blockchain). Het doel is om efficiëntere en meer winstgevende uitleenmogelijkheden te bieden in de Decentralized Finance (DeFi)-sector. 

Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmes zorgt Morpho voor verbeterde kapitaalefficiëntie en verlagen ze het risico’s voor gebruikers, wat vooral voor beginners aantrekkelijk kan zijn.

Compass Labs

Compass Labs biedt een platform voor het simuleren van handelsstrategieën binnen de crypto- en DeFi-markt. Door een reeks tools en analyses beschikbaar te stellen, helpt het cryptogebruikers en beleggers hun risico’s te beheren en inzicht te krijgen in de volatiliteit van deze markten. Volgens Joren Verdoes, crypto-expert van Bitcoin Magazine, is het tegenwoordig niet altijd eenvoudig om de beste altcoins te kunnen identificeren, dus een dergelijke blockchaintoepassing zal voor heel veel cryptofans erg welkom zijn. Zowel particulieren als institutionele beleggers kunnen hiermee beter geïnformeerde beslissingen nemen, wat voor een meer gestructureerde cryptomarkt zorgt.

Swaap

Swaap richt zich op het verlagen van risico’s en verliezen die vaak voorkomen in DeFi-handel, zoals prijsvolatiliteit en “slippage” (het verschil tussen de verwachte prijs van een transactie en de daadwerkelijke prijs).

Het platform maakt handig gebruik van slimme algoritmes om transacties te optimaliseren en de meest gunstige uitkomsten te garanderen. Hierdoor wordt de drempel voor deelname aan DeFi aanzienlijk verlaagd. Dit kan op lange termijn een enorme impact hebben op de wereldwijde financiële markt, want DeFi kan vooral in opkomende landen erg belangrijk worden.

Tenderly

Tenderly biedt infrastructuur voor Web3-ontwikkelaars, met name tools voor het monitoren, debuggen en beheren van slimme contracten. Hun oplossingen maken het voor ontwikkelaars van deze “smart contracts” eenvoudiger om fouten op te sporen en de prestaties van relevante blockchain-toepassingen te optimaliseren. Dit draagt bij aan een betrouwbare en efficiënte werking van de blockchain-ecosystemen.

Finoa

Finoa is een “custodial platform” dat zich richt op institutionele beleggers, zoals banken en hedgefondsen, die willen investeren in digitale activa. Het platform pakt het dus groots aan en biedt beveiligde opslag, transactiemogelijkheden en andere diensten die essentieel zijn voor grote financiële spelers. Door gebruik te maken van geavanceerde beveiligingstechnologieën zorgt Finoa ervoor dat de digitale activa van deze bedrijven veilig en toegankelijk blijven.

Deblock

Deblock is een investeringsfonds dat zich richt op blockchainprojecten in Europa (dus mogelijk ook in Maastricht!). Ze ondersteunen bedrijven die werken aan innovatieve oplossingen in gedecentraliseerde financiën, NFT’s, en andere Web3-toepassingen. Deblock investeert in veelbelovende start-ups en helpt hen te groeien door toegang te bieden tot het nodige kapitaal en een netwerk van experts.

Chainflip

Chainflip werkt aan cross-chain liquiditeitsoplossingen, wat betekent dat ze de handel tussen verschillende cryptovaluta’s mogelijk maken zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde beurzen (de “normale” crypto-exchanges).

Dit helpt bij het verbeteren van de toegankelijkheid en bruikbaarheid van verschillende blockchains.  Zoals je kan zien, hebben ze hun naam dus niet gestolen. Chainflip richt zich daarnaast op het vereenvoudigen van transacties voor gebruikers en het creëren van een soepelere ervaring.

Angle Labs

Angle Labs heeft als doel om stablecoins, cryptomunten die gekoppeld zijn aan stabiele fiatmunten zoals de euro of dollar, meer toegankelijk en effectief stabiel te maken (soms kan de waarde immers nogal wankelen).

Deze focus op stablecoins is cruciaal voor de adoptie van DeFi, omdat ze een stabiel ruilmiddel vormen binnen een vaak volatiele cryptomarkt.

Elliptic

Elliptic richt zich op blockchainanalyse en risicobeheer. Hun technologie helpt financiële instellingen en overheidsinstanties om frauduleuze of illegale activiteiten op te sporen op verschillende blockchains. Ze bieden software aan die verdachte transacties en adressen identificeert, wat bijdraagt aan het algemene vertrouwen en de veiligheid van de cryptomarkt.

Sismo

Sismo ontwikkelt een identiteitssysteem voor Web3-toepassingen. Een dergelijk systeem stelt gebruikers in staat om hun online identiteit te beheren zonder centrale tussenpersoon. Dit kan een beetje vreemd klinken, maar het is essentieel voor applicaties in DeFi, NFT-marktplaatsen en andere digitale omgevingen, waar betrouwbare identificatie en privacybescherming van groot belang zijn.

Flowdesk

Flowdesk richt zich vooral op liquiditeitsdiensten voor digitale activa. Ze helpen projecten binnen de crypto- en blockchainsector met het beheren van hun tokenliquiditeit. Dit is cruciaal om de prijsstabiliteit en handelsvolumes van tokens te ondersteunen. Flowdesk biedt een complete infrastructuur voor projecten die actief willen handelen en groeien in de cryptomarkt.

Unstoppable Finance

Unstoppable Finance ontwikkelt gebruiksvriendelijke financiële producten voor de DeFi-sector. Ze willen de toegang tot gedecentraliseerde financiële diensten vereenvoudigen, zodat zowel beginners als ervaren gebruikers kunnen handelen, lenen en investeren in crypto-activa. Hun producten maken complexe processen in DeFi toegankelijker voor het grote publiek, wat uiteindelijk de hele blockchain- en technologiemarkt alleen maar kan helpen.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.