Aandacht gevraagd voor wegen rond De Kreppel

Raadslid Ria Teluij van de fractie Samen Verder heeft onlangs het College van B&W van Leudal gevraagd diverse onveilige zaken in de omgeving van Zorgcentrum De Kreppel in Heythuysen kritisch te bekijken.
In dit zorgcentrum is tevens een geriatrische revalidatiecentrum gevestigd. Het raadslid vindt de verlichting aan de achterzijde en de zijkant van de Kreppel (westzijde) volstrekt onvoldoende. Verder gebruiken autoverkeer, landbouwverkeer, fietsers en veel voetgangers al of niet met hulpmiddel, de smalle landbouwweg zonder fietspad, trottoir of belijning. De verharding voor landbouwverkeer langs de smalle weg is niet of nauwelijks te belopen of te gebruiken om op te fietsen als men wil uitwijken. Veel bewoners van De Kreppel maken bij goed weer een wandelingetje rond De Kreppel te voet of met scootmobiel of rollator. Omdat deze weg (60 km) steeds meer een verbindingsweg is naar het uitbreidingsplan de Bevelanden Noord waar de laatste jaren veel gebouwd is, wordt deze weg veel intensiever gebruikt dan aanvankelijk is voorzien en er is daardoor veel autoverkeer.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.