Actief ouder worden, advies op maat voor 65-plussers

Binnenkort ontvangen zo’n 1.900 65-plussers uit Kelpen-Oler, Neeritter, Ell, Nunhem, Heythuysen, Haler en Grathem een persoonlijke uitnodiging van de gemeente Leudal om deel te nemen aan het programma Actief Plus.
Actief Plus is een bewezen effectieve methode om het beweeggedrag van senioren te bevorderen. Actief Plus, maakt onderdeel uit van een onderzoek uitgevoerd door de Open Universiteit, waarbij de positieve effecten tussen bewegen en cognitie worden onderzocht. Cognitie is het vermogen tot waarnemen, informatie verwerken, leren, denken en problemen oplossen. Deelnemers ontvangen drie keer advies-op-maat om hen bewust te maken van hun eigen beweeggedrag en hen te motiveren om meer te bewegen. Daarnaast heeft Actief Plus een belangrijke doorverwijsfunctie naar bestaande lokale beweegactiviteiten en de eventuele buurtsportcoach van de gemeente. De deelnemer ontvangt adviezen over beweegopties die aansluiten bij deze behoeften.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.