Autoverzekering in Maastricht: premie gaat stijgen

Maastrichtenaars betaalden in 2023 een flink stuk minder voor hun autoverzekering dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Maastricht ruim 86 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gedaald met 17,5 procent naar ruim 71 euro per maand. Op jaarbasis betaalden inwoners van Maastricht dus bijna 182 euro minder in 2023 dan het jaar ervoor.

Landelijk gezien betaalden de Maastrichtenaars een bedrag dat ongeveer gelijk is aan het landelijk gemiddelde. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 72,09 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is een klein verschil met wat inwoners van Maastricht betalen.

Autoverzekering in Maastricht wordt duurder

“Dat de autoverzekering voor inwoners van Maastricht zo goedkoop is, is verassend”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. Uit de data van het CBS blijkt dat het aantal autodiefstallen flink is gestegen in Maastricht. Verder is er ook een stijging in autovandalisme en voertuigdiefstallen. “Een verhoging van criminaliteit rondom auto’s vindt een autoverzekeraar niet fijn. Dit verhoogt het risico dat een autoverzekeraar schade moet betalen. Dit vertalen ze meestal naar het verhogen van de autopremie”, verklaart Bulthuis.

Autoverzekering in Maastricht duurder dan gemiddeld in Limburg

Daarnaast betaalden inwoners van Maastricht meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Limburger. Inwoners van Limburg betaalden in 2023 ruim 64 euro voor hun autoverzekering. Dat is circa 7 euro minder per maand dan inwoners van Maastricht. “De reden dat een autoverzekering in Maastricht duurder is, komt vooral doordat het daar ook drukker is. Limburg is over het algemeen een dunbevolkt provincie, met Maastricht als haar drukste stad. Autoverzekeraars zien drukke steden als plaatsen met een hoger risico op criminaliteit en schade. Daarom verhogen zij de autopremie”, aldus Bulthuis.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.