Awacs-radarvliegtuigen in actie tegen IS

De Navo geeft gehoor aan het Amerikaanse verzoek om Awacs-radarvliegtuigen ter beschikking te stellen voor de strijd tegen terreurorganisatie Islamitische Staat. 

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

De Verenigde Staten legden hun verzoek twee weken geleden op tafel. Alle 28 NAVO-landen maken deel uit van de mondiale coalitie tegen IS, maar het militaire bondgenootschap zelf is niet direct bij de acties betrokken. Stoltenberg zei dat de Navo-bijdrage kan helpen IS te ‘vernietigen.’

Een aantal Awacs vliegt al vanaf de basis Konya in Turkije. Deze toestellen, ook wel vliegende commandocentrales genoemd, controleren het luchtruim in een straal van 400 kilometer. Militaire planners gaan kijken hoe ze het beste kunnen worden ingezet om de gebieden waar IS actief is in kaart te brengen.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.