‘Bemoeienis burgemeesters met optochten was niet nodig’

Burgemeesters hadden zich helemaal niet moeten bemoeien met het al of niet doorgaan van carnavalsoptochten.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Ontvang 5 weken de krant op uw deurmat en lees hem tevens digitaal via uw pc, tablet of smartphone. Ontvang nu tijdelijk de CD Vastelaovend in Limburg DEIL 4, met alle vastelaovendhits van dit jaar!

Vastelaovend in Limburg en de Brand Bierbrouwerij decoreren de Limburgse vastelaovendvierders met de enige echte Limburg-Orde; een mooie medaille in de vorm van onze provincie. De medaille is verkrijgbaar bij de Limburgse supermarkten en horeca.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

Je mag van mensen verwachten dat ze begrijpen dat er dan wel eens iets door de lucht kan vliegen. Helsloot vindt dat de eigen verantwoordelijkheid van burgers is ondergesneeuwd in de drang van de overheid om alles te willen regelen op veiligheidsgebied.

Hij ziet meer heil in een andere aanpak. “Hang bij wijze van spreken onder het plaatsnaambordje de boodschap: hier is een optocht én het stormt. Vertel wat de risico’s zijn, maar communiceer vooral ook de eigen verantwoordelijkheid van burgers.”

Mans: “Je kunt wel roepen dat de burger een eigen verantwoordelijkheid heeft, maar als het misgaat wordt niet naar die burger maar naar de bestuurder gekeken. Door de media én door die burger.” 

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.