Cactus populair geschenk op Valentijnsdag in Limburg

Niet de roos, maar de cactus is een steeds populairder wordend geschenk op Valentijnsdag. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is de cactus een populair Valentijnsgeschenk voor een oude liefde. Dat blijkt uit data van online plantenspecialist Fleur.nl.


Niet de roos, maar de cactus is een steeds populairder wordend geschenk op Valentijnsdag. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is de cactus een populair Valentijnsgeschenk voor een oude liefde. Dat blijkt uit data van online plantenspecialist Fleur.nl.

De plantenspecialist analyseert jaarlijks in aanloop naar Valentijnsdag alle data van bestellingen die worden gedaan. Vooral 13 februari is een populaire dag om een cactus te verzenden. Deze dag staat tevens te boek als “De Dag van het Gebroken Hart”.

Noord-Brabant spant de kroon, Limburg en Zeeland volgen

Vooral in Noord-Brabant is de cactus een populair Valentijnsgeschenk. Liefst 32% van de bestelde cactussen wordt tijdens Valentijnsdag in Noord-Brabant bezorgd. 16% van de cactussen komt in Limburg terecht, terwijl 11% van de cactussen in Zeeland wordt bezorgd.

Cactus als een grap

“Mijn ex-vriend en ik zijn op een onprettige manier uit elkaar gegaan. Door het verzenden van een cactus laat ik hem weten over de scheiding heen te zijn, en maak er een grapje van.”, zo verklaart een klant die haar bestelling telefonisch wilde plaatsen.

Steeds meer mensen kijken met gemengde gevoelens terug naar oude relaties. Het verzenden van een cactus met Valentijnsdag is klaarblijkelijk een leuke manier om toch nog in contact te blijven met een ex-partner.

Cactus voor Valentijnsdag steeds populairder

Het verzenden van cactussen voor Valentijnsdag lijkt zich te ontwikkelen tot een landelijke hype. Deze hype is in 2016 begonnen en wint anno 2017 steeds meer aan populariteit. Het aantal verzonden cactussen rond Valentijnsdag is sinds 2016 nagenoeg verdubbeld. Vooralsnog lijkt het zuiden van Nederland trendsetter te zijn in het versturen van cactussen voor Valentijnsdag. Toch is zichtbaar dat men “boven de rivieren” begint te ontdekken dat het versturen van een cactus met Valentijnsdag, een leuke manier is om met een ex-geliefde in contact te blijven.

De Dag van het Gebroken Hart

“De Dag van het Gebroken Hart” is in 2016 in het leven geroepen. Op deze dag worden er vele droevige liefdesliedjes afgespeeld op diverse radiostations. Bovendien deelt men op deze dag vele pikante verhalen over stukgelopen relaties.

Zie ook: http://www.fleur.nl/tips/cactus-populair-geschenk-op-valentijnsdag/

 

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.