Darmkankerchirurgie in het Laurentius Roermond

In 2015 zat het Laurentius Ziekenhuis in Roermond bij de top 25% best presterende ziekenhuizen van Nederland op het gebied van darmkankerchirurgie.
Dit blijkt uit een jaarlijkse meting, uitgevoerd door de DSCA (Dutch Surgical Colorectal Audit). Alle ziekenhuizen in Nederland doen mee aan deze spiegelinformatie, waarbij de resultaten van het eigen ziekenhuis worden vergeleken met het landelijk gemiddelde. Korte wachttijden, erg weinig complicaties en 0% ‘failure to rescue’ (de weinige patiënten die een ernstige complicatie kregen, konden door snel ingrijpen toch nog gered worden) waren enkele van de goede uitkomsten voor Laurentius. Chirurg-oncoloog Jeroen Leijtens: “De onderzoeksdirecteur van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) heeft ons persoonlijk bericht dat onze resultaten bijzonder goed waren. Dit is te danken aan ons uitgebreid teamwork en een zorgvuldig opgezet zorgproces voor de patiënt met darmkanker.”

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.