De Gouden Eeuwen van Maastricht

Centre Céramique organiseert op zaterdag 18 februari tussen 14.00 en 16.30  uur zowel een lezing als een wandeling over de Gouden Eeuwen van Maastricht.


Centre Céramique organiseert op zaterdag 18 februari tussen 14.00 en 16.30  uur zowel een lezing als een wandeling over de Gouden Eeuwen van Maastricht.

De middeleeuwen staan ook wel bekend als de ‘donkere eeuwen.’ Volgens Wim Dijkman, conservator van Centre Céramique, beleefde Maastricht juist ‘gouden eeuwen’ van circa 350 tot 750 na Christus.  Opgravingen leverden hiervoor het bewijs. Aardewerk, smeedwerk, glaswerk, barnsteen: Maastricht was een centrum van ambachten.  Bovendien was het een belangrijke muntplaats. De gouden munten van Maastricht worden in heel Noordwest-Europa teruggevonden.  En dan was er de rol als bisschopsstad, met Sint Servaas als eerste Maastrichtse bisschop in de vierde eeuw. Het graf van deze heilige en de  later gebouwde Sint Servaaskerk maakten van de stad een veel bezocht pelgrimsoord.  

Op zaterdag 18 februari geeft Wim Dijkman een lezing en aansluitend een wandeling door laat-Romeins en vroegmiddeleeuws Maastricht. 

Deelname € 5,50 (€ 4,50 voor bibliotheekleden, korting alleen in voorverkoop.)

Deelnameprijs is inclusief koffie bij Coffeelovers Avenue.

Reserveren via klantenservice@maastricht.nl  of 043-350 5600.

 

 

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.