De Waterbol of Roggelse köls gesprek van de dag

Het gesprek van de dag in Roggel gaat veelal over het nieuwe kunstwerk De Waterbol of de Roggelse köls (knikker) op de Markt en zorgt voor veel commotie in het dorp.
Een lid van de Dorpsraad heeft een foto van de Waterbol ontvangen met de toegevoegde tekst “Roggel leef aardig durpke”, verwijzend naar het bekende Roggelse volkslied: Roggel Leef Klein Aardig Dörpke, geschreven en gezongen door de Roggelse liedjesschrijver en zanger Piet Alofs en gezongen door duizenden Roggelnaren tijdens feesten en met vastelaovendj. Vele inwoners bevreemdt het dat voor de tekst is gekozen van Frits Criens uit Haelen, de gewaardeerde stadsdichter van Leudal. Vaak hoort men in het dorp: “Waar gaat dit nou over? Kurk en anker en ga zo maar door, heeft niets met Roggel te maken…” “Roggel komt alleen terug in de laatste regel, maar daar kun je ook net zo goed Horn of Neer en zelf Heitse invullen.” Het Roggels volkslied:

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.