ING-baas Ralph Hamers is de invloedrijkste Limburger van Nederland.
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
De actie “L1 samen voor de Voedselbank” is een enorm succes geworden! Bijna 200.000 producten zijn er door heel Limburg ingezameld. Ben jij nog niet in de gelegenheid geweest iets bij te dragen? Tot 31 december kun je nog online een voedselpakket doneren. Handig, snel en lekker makkelijk!
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
Nog bezig met het samenstellen van een Kerstlijstje? Of ben je nog op zoek naar een origineel Kerstkado? Bestel dan nu het nieuwe familiespel Rondje Zuid Limburg in de L1 Shop en kies de variant die past bij jouw gemeente!
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Althans, als we mogen geloven.
Geen Limburger, maar wel een bedrijf uit onze provincie: op plek 6 in de lijst zien we Feike Sijbesma terug. De 57-jarige bestuurder uit Noord-Holland is nu bijna tien jaar bestuursvoorzitter van chemiereus DSM.
De tweede Limburger in de lijst komen we pas een eindje verderop tegen. Oud-minister Maxime Verhagen uit Maastricht staat op plek 92. De 60-jarige CDA’er is sinds 2013 voorzitter van brancheorganisatie Bouwend Nederland. JolandeVenloseKPMG
Bert Habets vinden we elk jaar terug in de lijst. De Heerlenaar, al jaren de baas van RTL Nederland, staat op plek 182.
Een opvallend hoge binnenkomer is Rianne Letschert. De 40-jarige Brabantse zwaait sinds dit jaar de scepter bij de Universiteit Maastricht. Dat levert de jongste vrouwelijke rector magnificus ooit plaats 156 op.
Er staan overigens veel Limburgse prominenten in de lijst die je daar misschien wel in zou verwachten. Zo is er geen plek voor minister Lilianne Ploumen uit Maastricht of PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. De Volkskrant sluit bij het maken van de lijst kabinetsleden uit, omdat zij zelf het centrum van de macht vormen. Ook voor Tweede Kamerleden is geen plek, omdat ze democratisch gekozen zijn. Eerste Kamerleden staan dan weer wel op de lijst, omdat het gaat om niet direct verkozen functie, die bovendien als bijbaan wordt gezien.
Bron: 1Limburg Nieuws