De meeste Limburgse gemeenten hebben in plaats van een formulier nog altijd een mailadres op de gemeentesite staan. Toch reageert niet elke gemeente snel op vragen van inwoners.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Ben jij op zoek naar een bijbaan waarmee je in een uurtje per dag al leuk kunt bijverdienen? Word dan krantenbezorger. Minimale leeftijd 15 jaar, ook geschikt voor VUTters en/of AOW-ers.
Dit kussen vormt zich helemaal naar je hoofd en nek met als resultaat: een diepere slaap een betere bloedcirculatie en minder spier- en gewrichtspijn. Normaal € 89,95, nu voor slechts € 24.95.
enerverende
Dat blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie Wij Verdienen Beter.
De meeste Limburgse gemeenten communiceren ‘gewoon’ hun mailadres op de gemeentesite. Slechts vier gemeenten kiezen voor een digitaal contactformulier. Volgens de belangenorganisatie maken gemeenten met zo’n formulier het voor burgers lastiger om in contact te komen met hun lokale overheid. “Een digitaal formulier verplicht de burger vaak tot het geven van onnodige en soms privacy-gevoelige informatie”, aldus Wij Verdienen Beter.
Inwoners van Leudal, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Heerlen kunnen alleen via een verplicht formulier digitaal contact opnemen met hun gemeente.
Voor het onderzoek stuurde Wij Verdienen Beter alle gemeenten digitaal een vraag over de regels voor het kappen van een boom. Tien van de 33 Limburgse gemeenten antwoordden niet binnen de norm van twee dagen op de simpele vraag. Zes van hen hadden ook binnen een week nog geen reactie gestuurd. Deze vijf gemeenten hadden zelfs meer dan een maand nodig voor ze een antwoord stuurden: Mook en Middelaar, Maasgouw, Echt-Susteren, Beek en Valkenburg aan de Geul.
En zelfs na vier maanden wachten en het versturen van een herinnering, kreeg de belangenorganisatie geen antwoord van de gemeente Echt-Susteren.
Bron: 1Limburg Nieuws