Dieven maken misbruik van carnaval: inbraakgolf in Well

Inbrekers hebben in de omgeving van Well handig misbruik gemaakt van carnaval. Terwijl de bewoners aan het feestvieren waren, werd in meerdere woningen ingebroken.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

Alles over carnaval vind je op 1Limburg. Check de sectie ‘Vastelaovend’.

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

De jaarlijkse Wat Ein Plaetje actie komt er weer aan. Upload jouw mooiste of leukste Vastelaovendfoto. Word jouw foto geselecteerd dan komt jouw foto in de krant en maak je kans op 750,-.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De politie kreeg zondagavond meerdere meldingen van woninginbraak en pogingen daartoe binnen uit Well en Afferden.

Volgens de politie is het aantal woninginbraken tijdens carnaval doorgaans twee tot drie keer hoger dan op normale dagen. Omdat de bewoners hele dagen aan het feestvieren zijn, hebben inbrekers vrij spel in de verlaten huizen. Carnavalsvierders kregen daarom van de politie voor carnaval tips om de kans op woninginbraak te verkleinen.

De meeste woningen liepen inbraakschade op. Wat de inbrekers precies buitgemaakt hebben, is niet bekend. De politie is op zoek naar getuigen die zondagavond in de gemeente Bergen iets verdachts hebben gezien.

Bron: 1Limburg Nieuws

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.