Drie fracties schrijven Notitie Ondernemersbeleid

Kaj Beurskens (D66, initiatiefnemer) heeft met Ad Thomassen (VVD) en Berry Hermans (Ronduit Open) een notitie geschreven over een ondernemersbeleid door de gemeente Leudal.
De rolverdeling tussen gemeente en ondernemers bleek in een aantal dossiers niet duidelijk te zijn. De organisatie van de gemeente moet daarvoor aangepast worden. Voor ondernemers moet er ook een duidelijk aanspreekpunt bestaan bij de gemeente, een zogenaamde ‘Leudal-manager. Maar dit aanspreekpunt moet ook ondernemers die zich niet aan de regels houden, daarop aanspreken. Ook moet gekeken worden – binnen de regels van de aanbesteding – of opdrachten niet vaker gegund kunnen worden aan lokale ondernemers. Deze zijn wellicht meer gemotiveerd om kwaliteit te leveren. Ook levert een korte reisafstand een positieve bijdrage aan de duurzaamheid. De notitie zal binnenkort worden besproken in de commissie Bestuur & Middelen en daarna in de raad. D66, VVD en Ronduit Open hopen dat ook de andere partijen willen meedenken en bijdragen en dat deze notitie de basis kan vormen voor een degelijk ondernemersbeleid’: ‘Op naar co-creatie’.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.