Zelfs als er een duikteam van de brandweer in Cuijk gestationeerd had gezeten, had de man die zaterdag in Maas verdronk waarschijnlijk niet gered kunnen worden.
We gaan geld inzamelen voor Alzheimer Centrum Limburg, dat zich bezighoudt met preventie en met vragen als hoe kun je mantelzorgers ondersteunen en wat kan de samenleving doen voor Alzheimer-patiënten? Verzin zelf een actie of – heel snel te regelen – verkoop vergeet-mij-nietjes. Op 21 september kun je de opbrengst in een grote live tv-show van L1 komen aanbieden.
Het meest gewilde object van het wielerseizoen: het L1-Wielerpetje. Met klepje omhoog natuurlijk!
Als je van wielrennen houdt, dan moet je dit petje natuurlijk hebben. En ze zijn gratis! We delen ze uit bij koersen dus houd goed in de gaten waar we aanwezig zullen zijn.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Een jaar of 15 zijn ze er inmiddels, de huisartsenposten in Nederland. De plek waar je in het weekend en ’s avonds naar toe gaat als er medisch echt iets aan de hand is. En steeds meer mensen maken er gebruik van. L1 wil weten hoe het gaat met de posten in Limburg. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Doe mee en vul de enquête in. Het kost maar een paar minuten.
Klik voor de enquête.
Dat is de conclusie van de veiligheidsregio Brabant Noord, waar de brandweer van Cuijk onder valt.
Na een avondje stappen nam een vriendengroep afgelopen zaterdag een duik in de Maas. Toen zijn vrienden weer op de wal klommen, werd het 38-jarige slachtoffer uit Cuijk gemist. Er moest een duikteam uit Den Bosch komen om de man uit het water te halen.
“Tussen de melding en het uit het water halen van de man heeft vijftig minuten gezeten”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen . “Je kan de meeste winst halen uit het zo snel mogelijk zoeken naar een drenkeling. Een duikteam kan onderwater ook niet veel uitrichten.”
Burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk ziet weinig heil in het plaatsen van extra waarschuwingsborden langs de Maas vanwege dit incident. “Zwemmen in de grote rivieren is verboden. Rijkswaterstaat wijst regelmatig op dit verbod en op het gevaar van zwemmen in de rivieren.”
Bron: 1Limburg Nieuws