Home > Een loveshoot waar de liefde van afspat

Een loveshoot waar de liefde van afspat

okt 28, 2022 | Algemeen

Een loveshoot is een romantisch moment waar de liefde van af mag spatten. De voorkeur voor veel mensen gaat uit naar een bos- of zandrijke omgeving. Hier kan iedereen zich vrij bewegen, heb je vrijwel altijd het warme effect en is altijd goed bereikbaar. Daarnaast kan het enorm goed in een urban omgeving gefotografeerd worden. Een urban omgeving is stedelijk en in een rustige óf drukke stad zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jullie elkaar hebben leren kennen op een specifieke plek of stad. By Annemarie Smit denkt graag mee aan passende locaties door heel Nederland.
Het grootste deel van de mensen die zich bij mij aanmeldt wilt graag een loveshoot. Een loveshoot valt of staat met comfort en je op je gemak voelen. Probeer daarom voorgaand eens te kijken wat je wilt zodat je alvast wat poses kan oefenen. Natuurlijk hoort een loveshoot ongedwongen en vrij te zijn en geeft dat ook de beste resultaten. Ga er open in, weet wat je ongeveer wilt en geniet vooral van het moment.
Er zijn vele mogelijkheden om een love shoot te doen. Soms dan komen er ook gezamenlijk attributen uit de kast waaronder bijvoorbeeld een voetbal omdat de tortelduiven elkaar hebben leren kennen tijdens de voetbaltraining. Er wordt altijd op voorhand contact opgenomen voordat de shoot plaatsvindt. Hier kunnen nog wat extra wensen of ideeën besproken worden.
De opties en mogelijkheden van zo’n shoot zijn groot en divers. Jullie kunnen samen op de foto, individueel of je kan een aantal setjes kleding meenemen (zo kan je extra lang je nieuwe foto’s blijven delen). Ik kan goed meedenken maar als je even rond vraagt en -speurt op het internet zal je legio aan ideeën op doen.  Een vaste stijl is iets wat je altijd kan verwachten. Er zijn altijd specifieke edits die over de foto’s gaan dus kleurgebruik en andere voorbeelden zijn goed terug te vinden op de website. Als fotografe moet je altijd open staan voor andere inzichten en om deze reden mag er altijd eigen input geleverd worden.
Een gezinsshoot of familie fotoshoot wordt ook vaak gedaan in de natuur en open gebieden. Een familie fotoshoot kan met ouders en kinderen, maar is ook goed mogelijk om dit met ooms, tantes, neefjes en nichtjes te doen. Het advies is om dit niet in te grote groepen te doen omdat het effect van knusheid lastiger vast te leggen is.  Een familie fotoshoot wordt zo ingericht dat het als een uitje mag voelen. Het een wandeling betreffen waar jullie met zijn allen samenkomen in het bos. Als fotograaf dartel je eromheen en probeer je de intieme momenten vast te leggen. Elk moment van het jaar is een fotoshoot zoals deze mogelijk.
Tot slot zijn er veel stellen die graag een zwangerschapsshoot boeken. Een prachtig moment en daarnaast ook zeer magisch. Het zijn momenten die je graag koestert en daarom ook vast wilt leggen om voor altijd bij je te kunnen dragen.
Je ziet vaak dat dit zowel binnen als buiten genomen kan worden. De mommy-to-be kan ook alleen op de foto gezet worden in een intieme setting. Als fotograaf is het belangrijk dat het altijd klasse blijft uitstralen zonder dat het inlevert op de intimiteit. Een moment als deze kan je maar ééns vastleggen dus dit dient zorgvuldig te gebeuren maar ook absoluut met veel fun!