Gemeentesecretaris en echtgenoot aangehouden

Woendagmorgen zijn een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond en de gemeentesecretaris van de gemeente Leudal aangehouden, meldt 1Limburg.
Ze zijn aangehouden in verband met een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. De vorige week donderdag werd in hun woning in Echt en in kasteel Eyckholt in Roosteren onder andere beslag gelegd op de administratie en computers. Tevens werden toen goederen zoals auto’s, fietsen, huishoudelijke apparatuur in beslag genomen voor nader onderzoek. Er wordt onder meer uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschaps- geld. Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal beperkte zich vanmiddag tot de volgende verklaring. “De gemeente is vanochtend door het Openbaar Ministerie geïnformeerd over de aanhouding van de gemeentesecretaris van Leudal.  Omwille van het strafrechtelijk onderzoek kan de gemeente op dit moment geen verdere mededelingen doen en verwijzen we u naar de persofficier van het Openbaar Ministerie in Den Bosch.”

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.