Gijsbert Ruiter verbijsterd over film

Uit ruim 10.500 inzendingen zijn de 11 beste Vastelaovendfoto’s van dit jaar geselecteerd. Bekijk ze en laat weten welke foto jouw stem krijgt voor de publieksprijs 2016! Stemmen kan tot en met vrijdag 19 februari

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

Uit ruim 10.500 inzendingen zijn de 11 beste Vastelaovendfoto’s van dit jaar geselecteerd. Bekijk ze en laat weten welke foto jouw stem krijgt voor de publieksprijs 2016! Stemmen kan tot en met vrijdag 19 februari

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

De Brabantse filmmaker Joris Weerts heeft aangekondigd dat nog dit jaar de film zal verschijnen. Gebaseerd op het leven van Gijsbert Ruiter met zijn toenmalige partner Margot en hun zoon in de maanden voor het molotov-incident in 2012 in Haelen.

Toen gooide Ruiter met brandende benzine naar agenten die een hek kwamen weghalen dat hem tegen woonwagenkampbewoners moest beveiligen. Weerts werkt al jaren aan de film en zegt hier wel met Gijsbert Ruiter over gesproken te hebben, maar voor het laatst in september 2014. 

Ruiter, die nu in Spanje woont, beweert van niks te weten. “Als het niet naar waarheid is, dan zullen advocaten hier van smullen en hebben ze zo een proces aan hun broek. Dit raakt ook Margot en mijn zoon.”

Volgens de filmmaker, die Molotov Man maakt als afstudeerproject voor de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, heeft hij niet de goedkeuring van Ruiter nodig. Hij wil hem er juist bewust niet te veel bij betrekken.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.