Goud en Brons voor Lifesaver Eric Dumas

Tijdens de eerste twee dagen van het WK Lifesaving, op 2 en 3 september, heeft Eric Dumas uit Maasbracht een gouden en een bronzen medaille gewonnen.
Lifesaving is de wedstrijdsport van Reddingsbrigades Nederland en kent zgn. Pool Events (onderdelen in het zwembad) en Ocean Events (onderdelen in de zee en op het strand). Met zijn teamgenoten Tim Eichmann, Jos Beckers en Sven Roemen van Reddingsbrigade Echt werd hij, in het Pieter van de Hoogenband Stadion in Eindhoven, wereldkampioen op het onderdeel 4x25m pop vervoeren. Op de tweede dag van het WK behaalden zij ook nog een bronzen medaille op de 4x50m torpedoboei estafette. De tijden die werd gezwommen op beide estafettes waren een verbetering van het huidige Nederlands Record. Op maandag 5 en dinsdag 6 september nemen zij deel aan het onderdeel Ocean Events van het WK in Noordwijk.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.