GrensparkLimburg genomineerd

Op 10 oktober maakte het ministerie van Economische Zaken bekend dat GrensparkLimburg genomineerd is voor de titel Mooiste natuurgebied van Nederland.
Een vakjury onder leiding van mr. Pieter van Vollenhoven koos de mooiste natuurgebieden uit alle inzendingen. Het Nederlandse publiek kiest uiteindelijk het allermooiste natuurgebied. Stemmen kan via www.mooistenatuurgebied.nl/grensparklimburg. De winnaar wint een bedrag van € 300.000,- om het natuurgebied toegankelijker en aantrekkelijker te maken voor het publiek. De uitslag van de verkiezing wordt op 31 oktober bekend gemaakt in het Tv-programma ‘De Wereld Draait Door’. GrensparkLimburg is een langgerekt lint van bijna 200 km met natuurgebieden en cultuurland- schappen langs de Duitse en Belgische grens. GrensparkLimburg bestaat uit 17 natuurgebieden met in totaal meer dan 13.000 hectare natuur. De bekendste natuurgebieden in GrensparkLimburg zijn Nationaal Park De Meinweg, Nationaal Park De Maasduinen en Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.