Herinrichtingsproject Haelense beek geopend

Waterschap Limburg heeft in samenwerking met de gemeente Leudal en provincie Limburg een stuk van de Haelense beek opnieuw ingericht: het stuk vanaf de Grote Kampweg in Haelen tot aan de Servaasweg in Nunhem.
De beek kan weer natuurlijk slingeren waardoor er een landschap ontstaat met een grotere variatie een plant- en diersoorten. Er is een vispassage aangelegd en fiets- en voetpaden langs de beek zijn verlegd en/of vernieuwd. De Haelense beek ontstaat in de buurt van Grathem. Daar splitst de Uffelsebeek zich op in de Panheelderbeek en Haelense beek. De Haelense beek stroomt door Haelen en Nunhem en mondt uit vlakbij kasteelhoeve Ghoor in de Neerbeek. Maandagmorgen 10 juli is de heringerichte Haelense beek feestelijk geopend door afgevaardigden van Waterschap Limburg (DB-lid Joke Kersten), basisschool de Leerlingst Haelen (Teamleider Bart Smeets), gemeente Leudal (Wethouder Piet Verlinden) en ruim 300 basisschool leerlingen. Hierbij is het aangelegde eiland ‘overgedragen’ aan de leerlingen en bezegeld met een ‘leefregel’document.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.