Maastricht start volgende maand met het meten van de lucht in de stad.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
Maar liefst 1.400 gezinnen in Limburg kunnen niet zelf in hun eerste levensbehoefte voorzien. Dat zijn maar liefst 3.000 personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank! Daarom organiseert L1 dit jaar weer de actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’. Wil jij ook meedoen maar heb je geen tijd om zelf een inzamelingsactie op te zetten? Doneer dan online jouw voedselpakket! Handig, snel en lekker makkelijk!
Nog bezig met het samenstellen van een Kerstlijstje? Of ben je nog op zoek naar een origineel Kerstkado? Bestel dan nu het nieuwe familiespel Rondje Zuid Limburg in de L1 Shop en kies de variant die past bij jouw gemeente!
Daarvoor zijn 60 minimeetstations aangeschaft. Op tien stuks na zijn ze allemaal vergeven aan inwoners, instellingen en bedrijven. Tot eind deze week kunnen geïnteresseerden zich nog melden. Het milieuprogramma gaat een jaar duren.
Het gratis verspreiden van de luchtmeetapparatuur in Maastricht is voor zover bekend een landelijke primeur. Het gaat om zogeheten diffusiebuisjes waarmee inwoners de luchtkwaliteit in hun eigen straat en buurt permanent kunnen meten.
De kleine meetstations kunnen worden geïnstalleerd aan bijvoorbeeld lantaarnpalen of balkons. Om te zorgen voor een evenwichtige spreiding heeft de gemeente de stad opgedeeld in vier ‘kwadranten’, die elk kunnen rekenen op maximaal vijftien meetpunten.
De speciale milieubuisjes meten stikstofdioxide in de lucht, een sterke indicator voor luchtvervuiling door het verkeer. Eigenaren van de apparaatjes moeten de ‘volle’ buisjes om de vier weken inleveren voor laboratoriumonderzoek. D
Bron: 1Limburg Nieuws