Inwoners tevreden over geboden hulp uit WMO

Uit onderzoek van bureau ZorgFocuz blijkt dat ruim 80% van de WMO-cliënten in Leudal tevreden is met de hulp die ze via de gemeente hebben gekregen en de zorg die door de instellingen is verleend.
Het onderzoek vond plaats in opdracht van de gemeente onder 2043 inwoners van Leudal die hulp kregen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het merendeel van de mensen die de aan de enquête meededen, is aangewezen op voorzieningen vervoer/ mobiliteit en hulp bij het huishouden: respectievelijk 36,7 en 31,4%. Richard Verheul, wethouder Sociale Zaken, is blij met de uitslag uit dit onderzoek. “Het bevestigt het beeld wat wij de laatste tijd hebben. Maar er is absoluut geen reden om achterover te leunen, want er zijn nog knelpunten die opgelost moeten worden. Vanwege die complexiteit zijn in het begin dingen niet goed gegaan. Natuurlijk niet bewust, maar vanwege ‘kinderziektes’. Waarmee ik het absoluut niet bagatelliseer, want het gaat om mensen. Mensen die zorg nodig hebben, dus dat raakt mij persoonlijk maar ook de medewerkers van de gemeente en onze zorgpartners.”

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.