Inzaaien terrein Europees Schutterstreffen Leudal

Met het inzaaien van een 20 hectare groot terrein in Neer zijn de voorbereidingen van het Europees Schutterstreffen Leudal nu echt gestart.
Achter de schermen draait de organisatie van het EST Leudal 2018 al lang op volle toeren die op 17, 18 en 19 augustus zo’n 60.000 bezoekers verwacht. Tussen de Waije en het Schoor is er een begin gemaakt met de terreinvoorbereidingen in Neer. Frank Kuypers ploegde het land en Loonbedrijf Maas uit Kessel heeft de EST-terreinen ingezaaid met graszaad dat afkomstig is van Joordens zaden uit Neer. Tot augustus zal het gras dat op het terrein groeit als veevoer dienen voor de koeien van de Neerse melkveehouder Jacques van Melick. Binnenkort wordt er nog een afrastering gemaakt rond het perceel. Het is namelijk niet de bedoeling dat het terrein tussentijds gebruikt wordt als hondenuitlaat- plaats. Ko Remijnse voorzitter van EST Leudal: “Maar liefst acht eigenaren zijn bereid gevonden om hun grond voor de periode van één jaar aan onze stichting te verhuren. Daarmee maken ze de organisatie van het EST in Leudal mogelijk.”

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.