Justitie vervolgt bouwer van A2-tunnel Maastricht

Altijd al willen weten hoe radio- en tv- programma’s worden gemaakt? L1 laat het je zien! Tijdens een rondleiding breng je een bezoek aan de radio- en tv-studio’s, de diverse technische ruimtes en de nieuwsredactie. Kortom, een kijkje in de keuken bij L1.

Wil je elke ochtend een samenvatting krijgen van het Limburgse nieuws. Dat kan geregeld worden.Tijdelijk ontvang je bij je inschrijving gratis 4 weken Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad digitaal.

De Vastelaovend is voorbij, maar wist je dat je met jouw bronzen Limburg-Orde prachtige prijzen kunt winnen? Activeer jouw Limburg-Orde voor 14 februari en maak kans.

De Limburgse carnaval wordt multimediaal, versterkt door de nieuwe mottosjaal “Appsoluut Limburg”. Een thema dat aansluit bij onze huidige tijdgeest met de sjaal als verbindend element.De groeiende app-cultuur verovert ook de Limburgse carnaval. De sjaal is exclusief verkrijgbaar in de L1 Shop voor 15 euro per stuk. 

Dat heeft het openbaar ministerie laten weten.

Het gaat om directievoorzitter B. L. en zijn rechterhand E. de J. van het bedrijf Avenue2. 

De twee topmannen zeggen in de bewuste brief dat sommige medewerkers bonussen hadden gekregen wegens goed werk. Die werden op de loonstrook niet aangemerkt als bonussen, maar als extra overuren. “Dat is verder niet gerelateerd aan het aantal gewerkte uren”, schrijven ze. “Het is zoals gezegd puur een financiële tegemoet koming voor het goed presteren van de persoon in kwestie.”

Maar uit onderzoek van de inspectie bleek dat geen enkele werknemer een bonus voor goed presteren had gekregen in de vorm van extra uren. Op 8 november 2014 werden de twee Avenue2-managers door de politie opgepakt en urenlang gehoord over deze zaak. 

Avenue2 zegt te weten van het justitieel onderzoek, maar niet van de tenlastelegging. Binnenkort maakt het OM een zittingsdatum bekend. Op valsheid in geschrifte staat maximaal zes jaar gevangenis.

Bron: 1Limburg Nieuws

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Maastricht Gezellig op de Veluwe

Maastricht is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Maastricht. Op deMaastrichtgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deMaastrichtgids? Neem dan contact met ons op.