De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Veel mensen in Nederland wonen in een huurhuis van een woningbouwvereniging of huren in de vrije sector. Maar hoe de staat van die huizen is, daar weten we weinig van. Wordt er voldoende onderhoud gepleegd? Heeft u een keuken die ondertussen al dertig jaar oud is? Zijn er lekkages in de woning? De NOS en de regionale omroepen willen weten hoe de staat van die huurhuizen is. Daar hebben we uw hulp bij nodig.
Doe mee en vul de enquête in. Het kost u maar een paar minuten.Over enkele weken vertellen we u dan wat Limburgers vinden van de staat van hun huurhuis.
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
Maar liefst 1.400 gezinnen in Limburg kunnen niet zelf in hun eerste levensbehoefte voorzien. Dat zijn maar liefst 3.000 personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank! Daarom organiseert L1 dit jaar weer de actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’. Wil jij ook meedoen maar heb je geen tijd om zelf een inzamelingsactie op te zetten? Doneer dan online jouw voedselpakket! Handig, snel en lekker makkelijk!
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Nog bezig met het samenstellen van een Kerstlijstje? Of ben je nog op zoek naar een origineel Kerstkado? Bestel dan nu het nieuwe familiespel Rondje Zuid Limburg in de L1 Shop en kies de variant die past bij jouw gemeente!
Dat prijskaartje had volgens hoogleraren Piet Eichholtz (Universiteit Maastricht) en zijn Nijmeegse collega Erwin van der Krabben een stuk lager kunnen uitvallen.
In haar streven om het moeizaam verlopende project vlot te trekken, heeft de gemeente steeds meer risico’s genomen. Risico’s die naar mening van de twee professoren eerder op het bordje van de commerciële partners thuishoren. De gemeente weigert te reageren op de bevindingen van de hoogleraren.
Vorige week werd bekend dat Kerkrade nog eens 7,2 miljoen euro nodig heeft voor het nieuwe centrum, onder meer om er de muziekschool een plek te geven. Het winkelareaal wordt daardoor teruggebracht van 6100 naar circa 5000 m².
Naar de mening van Eichholtz had Kerkrade bijvoorbeeld miljoenen kunnen besparen door in 2012 niet de hoofdprijs te betalen voor de aankoop van panden van projectontwikkelaar Metroprop. Kerkrade betaalde 12 miljoen euro voor het op 5,6 miljoen getaxeerde vastgoed. Het college van B en W stemde in mei 2012 met die prijs. Het stadhuis kreeg kort daarop een mail in handen waaruit bleek dat Metroprop dringend om cash verlegen zat, blijkt uit onderzoek van De Limburger. “Het college had toen verder kunnen onderhandelen om miljoenen van de prijs af te halen”, stelt Eichholtz.
De informatie over de financiële positie van Metroprop heeft de gemeenteraad nooit bereikt. Bij de behandeling in de raad wekte burgemeester Som de indruk dat de verkoper juist een sterke positie had. Hij sprak van een ‘gouden kans’, die de gemeente met ’25 handen’ moest grijpen.
De gemeente Kerkrade weigert vragen over de Metroprop-mail te beantwoorden.
Bron: 1Limburg Nieuws