KERNgezond: Smaaklessen bij De Beukelaer

Dinsdag 24 mei stond in het teken van de KERNgezond smaaklessen voor de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek in Roggel.
Zij waren hiervoor te gast bij Hotel Restaurant De Beukelaer. De smaaklessen bestonden uit drie onderdelen. Tijdens het eerste onderdeel maakten de kinderen een heerlijke en gezonde quesadilla met ingrediënten beschikbaar gesteld door De Beukelaer en Jan Linders Roggel, waar KERNgezond dit jaar het goede doel is. De eigenaar en kok Andries voegden hier een lekker sausje aan toe en verwarmden de quesadilla. Als tweede onderdeel testten de kinderen hun smaak. Tijdens de Hela Smaaktest proefden ze geblinddoekt producten met de smaken zoet, zout, zuur en bitter. In de tweede ronde van de Hela Smaaktest werden vier verschillende dressings geproefd waarbij de kinderen wederom de smaken moesten proberen te onderscheiden. Het derde onderdeel was een spel dat op de parkeerplaats achter De Beukelaer was opgezet. Al met al dus een KERNgezonde ochtend waarvan de kinderen zichtbaar genoten. Ook komend schooljaar zal KERNgezond plaatsvinden in Roggel.

Dit artikel delen

Andere artikelen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.