De rechter heeft de boete voor het schenden van mededingingsregels door wegenbouwbedrijf Janssen de Jong Infra verlaagd van 3 naar 2,5 miljoen euro.
Blijf op de hoogte van alle ins- en outs deze sportzomer. Van Wout in de Tour tot Max in de Formule 1. En van Tom in Rio tot de start van het nieuwe voetbalseizoen. Mis niets van deze heerlijke sportzomer. Lees de krant nu 10 weken voor 27,50 euro
Speel mee met het Tourspel van De Limburger en maak kans op fantastische prijzen, waaronder een Giant Propel Advanced t.w.v. €3.399,00.
Het meest gewilde object van het wielerseizoen: het L1-Wielerpetje. Met klepje omhoog natuurlijk!
Als je van wielrennen houdt, dan moet je dit petje natuurlijk hebben. En ze zijn gratis! We delen ze uit bij koersen dus houd goed in de gaten waar we aanwezig zullen zijn.
De Vrijthofconcerten van André Rieu in Maastricht staan weer voor de deur. Om in de stemming te komen zendt L1 TV vanaf maandag 20 juni iedere dag een special rondom de bekendste Limburger uit.
Tour de L1mbourg is het reizend wielerprogramma door de provincie van L1, tijdens de Ronde van Frankrijk. Daarbij draait het om de liefde voor de wielersport en de provincie Limburg. Iedere dag vanaf 13 uur op L1 Radio en vanaf 17:55 op L1 TV.
Kartelwaakhond ACM (Autoriteit Consument & Markt) legde de geldboetes najaar 2010 op.
De dienst verweet JaJo samen met concurrent Wegenbouw Limburg elf aanbestedingen in Zuid-Limburg gemanipuleerd te hebben. Ze stemden onderling inschrijfprijzen af waardoor ze de mededingingsregels schonden. De straf voor JaJo viel hoog uit omdat het bedrijf al eerder op soortgelijke overtredingen was betrapt.
JaJo vocht de boete aanvankelijk met succes aan bij de rechtbank. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBp) vernietigde die uitspraak vorig jaar echter en verwees de zaak weer naar de rechtbank Rotterdam. Die verwerpt nu de formele en inhoudelijke bezwaren van de wegenbouwer en constateert dat het kartelverbod is overtreden. Dat kan schadelijke gevolgen hebben voor de opdrachtgevers van projecten, zoals het opdrijven van de prijs.
De rechtbank beoordeelt de vergrijpen van de wegenbouwer echter iets minder zwaar dan de kartelwaakhond en verlaagt daarom de boete met een half miljoen euro. De infrapoot van de Janssen de Jong Groep werd in 2013 overgenomen door multinational Strabag, maar de rechter houdt het voormalige moederbedrijf verantwoordelijk voor het overtreden van het kartelverbod.
Janssen de Jong kan weer in beroep gaan bij het CPb. Dat geldt ook voor de twee voormalige JaJodirecteuren J. en A. die verantwoordelijk waren voor de vergrijpen. De rechtbank verlaagt hun boetes van respectievelijk 100.000 naar 70.000 euro en van 250.000 naar 175.000 euro. Daarbij speelt mede een rol dat in 2010 nog nooit zo’n hoge straffen waren opgelegd aan personen.
Via je mail op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.
Bron: 1Limburg Nieuws