Michelin maakt maandag zijn nieuwe sterren bekend. Sinds 2010 heeft Limburg geen Michelinster meer gekregen.
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Tijdens de Geluksweken maken abonnees en proefabonnees van De Limburger automatisch kans op prachtige prijzen.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Nog bezig met het samenstellen van een Kerstlijstje? Of ben je nog op zoek naar een origineel Kerstkado? Bestel dan nu het nieuwe familiespel Rondje Zuid Limburg in de L1 Shop en kies de variant die past bij jouw gemeente!
Maar liefst 1.400 gezinnen in Limburg kunnen niet zelf in hun eerste levensbehoefte voorzien. Dat zijn maar liefst 3.000 personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank! Daarom organiseert L1 dit jaar weer de actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’. Wil jij ook meedoen maar heb je geen tijd om zelf een inzamelingsactie op te zetten? Doneer dan online jouw voedselpakket! Handig, snel en lekker makkelijk!
Chef-kok Edwin Soumang en zijn partner Bethany DeLong van restaurant One, toen Maasniel, nu Roermond, wonnen dat jaar een ster.
Erna gingen er enkel sterren af: in 2014 twee: Toine Hermsen in Maastricht verloor zijn ene ster, nadat hij in 2002 zijn tweede had moeten inleveren. Het verlies van de ster door Hermsen leidde tot grote verontwaardiging in de complete Nederlandse kokwereld. Hermsentopkoks
De Leuf moest als gevolg van het plotse overlijden van patron cuisinier Paul van de Bunt ook een ster inleveren, maar behield er een, dankzij twee jonge koks Robin van de Bunt en Bas van Kraanen, die als het grote nieuwe Limburgse kooktalent wordt gezien.
Limburg telt nu nog 10 sterrenkoks: Twee met twee sterren: Hans van Wolde van Beluga in Maastricht (sinds 2005) en Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht (2008). Eén ster Château Neercanne in Maastricht (1984), Tout à Fait in Maastricht (2002), Aubergine, Steyl ( 2006), Valuas, Venlo ( 2006), Brienen aan de Maas, Well (2007), Bretelli, Weert (2007), One, Roermond (2010), De Leuf, Ubachsberg (2014).
Bron: 1Limburg Nieuws