Maastricht Urban Trail: Hardlopen door Maastrichtse gebouwen

De datum van de eerste Maastricht Urban Trail is zondag 12 februari 2017. De Maastricht Urban Trail is onderdeel van de landelijke Urban Trail Series®. Na de primeur in 2016 in Groningen (2.000 deelnemers) werden de Urban Trails georganiseerd in Den Haag (3.000), Rotterdam (3.000) en Eindhoven (2.000).


De datum van de eerste Maastricht Urban Trail is zondag 12 februari 2017. De Maastricht Urban Trail is onderdeel van de landelijke Urban Trail Series®. Na de primeur in 2016 in Groningen (2.000 deelnemers) werden de Urban Trails georganiseerd in Den Haag (3.000), Rotterdam (3.000) en Eindhoven (2.000).

Elke Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is in Maastricht niet anders, met 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dat je verrast met het avontuurlijke, stedelijke parcours door de Maastrichtse binnenstad.

Om je in alle comfort door de straatjes, op trapjes en door de gebouwen te laten lopen, zullen de deelnemers in 5 startwaves starten met telkens een pauze.

Parcours

Hier enkele voorbeelden van locaties:

Gebouw M  

•KM punt: 0,0

De start- en finishlocatie bevindt zich in Gebouw M – Tapijnkazerne. Gebouw M is een ontmoetings- en experimenteerplaats voor iedereen in Maastricht die iets met kunst en cultuur doet. gebouw-m-website

Cellebroederskapel  

•KM punt: 2

De Cellebroederskapel in het hartje van Maastricht maakte deel uit van een veel groter kloostercomplex, waar de Cellebroeders sinds de middeleeuwen woonden en zieken verzorgden. cellebroederskapel-website

Kumulus  

•KM punt: 2,5

Kumulus is het centrum voor amateurkunstbeoefening in Maastricht en omstreken. Kumulus wil ervoor zorgen dat kunst- en cultuurparticipatie voor alle inwoners van Maastricht en omstreken beschikbaar is. 

Dominicanen  

•KM punt: 3,5

De boekhandel is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende en bovenal unieke sfeer. boekhandel-dominicanen-300×150

Wyck Bazaar  

•KM punt: 8

Het is misschien wel Maastrichts best bewaarde geheim: Wyck Bazaar, verscholen achter de gevels van enkele historische panden tussen de Rechtstraat en Wycker Grachtstraat. wyck-bazaar-website

Centre Céramique  

•KM punt: 9

In Centre Céramique worden diverse gemeentelijke collecties beheerd en tentoongesteld, zoals bijvoorbeeld de aardewerkcollecties van de Sphinx, de Socíeté Ceramique en de Mosa, de Limburgse en Maastrichtse archeologiecollecties en de glascollectie. 

Voor meer informatie ga naar: http://www.maastrichturbantrail.nl/nl/

 

Dit artikel delen

Elburg Gezellig op de Veluwe

Elburg is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Elburg. Op deElburggids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deElburggids? Neem dan contact met ons op.