Dorpsbewoners zijn boos omdat er op het kerkhof in Meers respectloos zou worden omgegaan met de stoffelijke resten van parochianen. Door grondwerk waren er aan de oppervlakte botten uit oude graven zichtbaar.
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
In december komt L1 weer in actie om zoveel mogelijk lang houdbare producten in te zamelen voor de zes Voedselbanken in onze provincie. L1 kan dit uiteraard niet alleen, daar hebben we jouw hulp bij nodig! Wat kun je doen? Bedenk samen met jouw collega’s, buurt, vereniging, school of vriendengroep een ludieke inzamelactie en verzamel zoveel mogelijk (langhoudbare) producten van het boodschappenlijstje. Hoe creatiever, hoe beter!
Jij komt toch ook in actie? Samen zijn we sterker, sterk voor de Voedselbank!
Dit kussen vormt zich helemaal naar je hoofd en nek met als resultaat: een diepere slaap een betere bloedcirculatie en minder spier- en gewrichtspijn. Normaal € 89,95, nu voor slechts € 24.95.
Ben jij op zoek naar een bijbaan waarmee je in een uurtje per dag al leuk kunt bijverdienen? Word dan krantenbezorger. Minimale leeftijd 15 jaar, ook geschikt voor VUTters en/of AOW-ers.
enerverende
De Limburger is er voor al het nieuws uit je regio. Maar ook voor het nieuws uit de rest van de wereld. Probeer nu De Limburger, 5 weken voor slechts 15,-.
Pastoor Rik Achten schreef deze maand in huis-aan-huisblad De Wegwijzer over scheldpartijen en anonieme bedreigingen jegens hem en vrijwilligers van kerkhof Gods Akker.
Op social media bestookten dorpsbewoners hem vervolgens met verwijten. Achten zou zijn vergeten te vermelden dat de boosheid te maken had met grondwerken, waardoor in het zand menselijke resten uit oude graven zichtbaar waren.
Volgens Achten is dat met name bij flinke regenval mogelijk. Hij verzekert iedereen dat er op Gods Akker niets onoorbaars is gebeurd. “De grond is niet stabiel, er zijn veel verzakkingen. Egaliseren wordt onder meer gedaan met grond van het oude kerkhof in Elsloo. Daar kunnen botten en tanden in zitten. Die komen met de tijd aan de oppervlakte.”
“Als we een graf delven halen we de grotere resten uit de leem. Ook bij het transport en de verspreiding worden zo veel mogelijk kleine delen verwijderd. Alles wordt netjes herbegraven. Maar er kan altijd een stukje bot of tand zichtbaar zijn. Zo gaat het al decennia en nooit heeft iemand er iets van gezegd”, aldus Achten.
Achten vindt dat hem noch de vrijwilligers een verwijt treft. “In Elsloo is er nu eenmaal een historisch gegeven. Maar we doen ons best en gaan piëteitsvol om met de stoffelijke resten van mensen.”
Bron: 1Limburg Nieuws