Home > Zangeres Krystl speelt in AINSI

Zangeres Krystl speelt in AINSI

feb 1, 2016 | Maregio

Krystl in het Klein is een levendig en verrassend theaterconcert. Krystl vertelt over haar zoektocht naar een eigen geluid en een eigen gezicht. Want wat doe je als je jezelf niet meer herkent op de gephotoshopte foto op je eigen cd? En waarom zou je groot willen als je in het kwetsbare, persoonlijke en tedere je grootste kracht hebt zitten? Te zien op dinsdag 16 februari 2016 in AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, aanvang 20.30 uur.


Krystl in het Klein is een levendig en verrassend theaterconcert. Krystl vertelt over haar zoektocht naar een eigen geluid en een eigen gezicht. Want wat doe je als je jezelf niet meer herkent op de gephotoshopte foto op je eigen cd? En waarom zou je groot willen als je in het kwetsbare, persoonlijke en tedere je grootste kracht hebt zitten? Te zien op dinsdag 16 februari 2016 in AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, aanvang 20.30 uur.

Krystl gaat dus klein en verrast met komische verhalen over hoe het ook op paradijselijke eilanden heel eenzaam kan zijn en waarom verjaardagen levensgevaarlijk kunnen zijn. Haar theaterconcert is een ode aan de magie van het ongekunstelde en een oproep van onze kwetsbaarheid een kracht te maken. Fris en gepassioneerd, met beide benen op de grond slaat Krystl in dit programma nieuwe paaltjes in de grond en stapt zelfbewust uit de gepolijste comfortzone.

Krystl in het Klein inspireert, amuseert en prikkelt de vraag of het niet tijd is hernieuwd naar onszelf en de wereld om ons heen te kijken.

BIOGRAFIE:

In 2010 bracht Krystl haar eerste single Golden Days uit die ook te horen was onder een Martini tv commercial. Ze won in 2011 een 3FM Award en een Edison voor Beste Nieuwkomer en bracht twee albums uit met de succesvolle singles Golden Days, Bottles, Fool For You en Circles. Krystl deed verschillende clubtours, speelden op veel festivals en zong duetten met Marco Borsato en Bløf. In 2014 stond de zangeres, als enige meisje, in de finale van het survival tv programma Expeditie Robinson. Nu is het tijd voor haar eerste theatertour ‘Krystl in het Klein’.

1.En nu ga je op tour langs allerlei theaters in Nederland, met de titel ‘Krystl in het Klein’. Wat houdt die titel in?

Het oorspronkelijke idee was alles muzikaal gezien heel klein te houden, meer akoestisch. Gaandeweg besloot ik het weer helemaal anders te gaan doen. De titel ‘Krystl in het Klein’ zegt iets over de sfeer en de inhoud van het theaterconcert. Een programma waar ik open kaart speel met het publiek en uit de gepolijste comfortzone stap. Geen bullshit, maar juist eerlijk, kwetsbaar en ongekunsteld. Dus ik ga best met de billen bloot haha!

2. Kom je met of zonder band naar de voorstellingen?

Ik kom met drie waanzinnige muzikanten het theater in. Ook zij stappen uit hun comfortzone en bespelen naast hun instrument een ander belangrijk element in de show. Dat wordt nog spannend!

3. Welke liedjes kunnen we verwachten? Veel liedjes van je laatste album Undefeatable? En horen we ook nog nieuwe muziek?

Ik ga van alles doen! Het wordt een gevarieerd programma. Uiteraard komen mijn singles voorbij maar ook een aantal nieuwe songs, omdat ik op dit moment weer nieuw materiaal aan het schrijven ben. Daarnaast zing ik een aantal covers en zelfs een Nederlandstalig nummer.

4. Wat wil je met je voorstelling vertellen? Heb je een boodschap?

Ik ga zeker niet met een wijzend vingertje een boodschap lopen verkondigen. Het is mijn verhaal. Als het publiek er uiteindelijk iets uithaalt waar ze volgende dag tijdens de koffie nog eens aan terugdenken, vind ik dat fantastisch, maar het is geen doel op zich.

5. Hoe is de inhoud van Krystl in het Klein tot stand gekomen?

Ik wilde vooral niet een soort chronologisch verhaal vertellen van “en toen was ik 16 jaar en begon ik met zingen…toen ging ik naar het conservatorium etc…’. Voor mij moest de show wel een diepere laag krijgen. Daardoor werd het best een struggle en een zoektocht. Want wat wil ik nou echt vertellen? Wat wil ik kwijt? Ik heb veel met mijn regisseur en vrienden gepraat over mijn leven, van alles opgeschreven om vervolgens weer in de prullenbak te gooien. Het was een heel proces, waar ik echt even diep moest graven. Nu is het mijn verhaal waarvan ik denk dat het ook herkenbaar is voor de mensen in de zaal.

6. Hoe kwam je erbij om een theatertour te gaan doen?

Na een aantal jaren op festivals gespeeld te hebben, leek het me een uitdaging om weer eens totaal iets anders te doen en het theater in te gaan. Ik vind het ook super spannend hoor! Het is toch heel anders dan wanneer je op een festival je liedjes staat weg te rammen. Dan moet je gewoon gas geven en is er amper ruimte voor praatjes. Het theater vraagt juist om een verhaal.

7. Wat spreekt jou het meest aan bij het theater?

De sfeer. Spelen in het theater is intiem en bijzonder. Ik heb vroeger heel veel gedanst en ieder jaar stond ik in de schouwburg op het podium met een voorstelling. Dan sta je zenuwachtig in de coulisse te wachten tot je op mag en je in de spotlights staat. Het theater heeft echt iets magisch.

8. Waarom moet iedereen jou zo snel mogelijk in het theater gaan zien?

Tja..wat kan ik hier op zeggen? Omdat het de eerste keer is dat je mij in het theater kunt zien en je onder andere mijn nieuwe liedjes mag komen afkraken of goedkeuren. En verder; omdat het gewoon een belachelijk steengoede show is haha!!

Kaarten voor Krystl in het Klein zijn verkrijgbaar via www.theateraanhetvrijthof.nl