Home > Unieke landschapsopera in mei 2016

Unieke landschapsopera in mei 2016

feb 20, 2016 | Maregio

De de internationale landschapsopera De Grensmaas vertelt zal in mei 2016 in totaal zes keer wordt uitgevoerd in Itteren.

De landschapsopera biedt een avond vol verrassende klank- en muziekmomenten. Decor van de uitvoeringen is de centrale werklocatie van het grootste rivierbeveiligingsproject van Nederland. Die locatie, met een megagrinddepot, nog omgewoeld landschap, een werkhaven en gigantische grindverwerkingsinstallaties dient twee weekenden lang als openluchttheater met zangers, muzikanten, dichters en kunstenaars.

De voorzitter van de organiserende stichting Ragen Reg van Loo (tevens burgemeester van Vaals), regisseur Sybrand van der Werf en artistiek leider Paul Coenjaarts geven over enkele dagen meer inhoudelijke details over de landschapsopera, die dankzij de medewerking van Consortium Grensmaas, de uitvoerder van de hoogwaterbescherming, natuurontwikkeling en grindwinning tussen Maastricht en Roosteren, op zo’n bijzondere locatie mogelijk is.

Bijzonder is ook dat de bezoekers van de landschapsopera per boot naar de uitvoeringen worden gebracht. Als deze boot door de sluis van Borgharen vaart, begint het eerste gedeelte van de landschapsopera: door ingenieuze en vervormende versterking van de geluiden van de sluis waant het publiek zich in een tijdsmachine…