Home > Maastricht Sport zorgt voor een Ironman beleving voor iedere Maastrichtenaar

Maastricht Sport zorgt voor een Ironman beleving voor iedere Maastrichtenaar

mrt 30, 2016 | Maregio

Met het duursportevent van wereldformaat ‘Ironman Maastricht Limburg’, sluit Maastricht Sport aan met een uitdagend, laagdrempelig en leuk programma voor iedere Maastrichtenaar. Jong en oud, amateur en fanatiekeling, school en vereniging kunnen de komende tijd elk een eigen unieke en sportieve uitdaging aangaan en hun eigen Ironman beleving creëren.


Met het duursportevent van wereldformaat ‘Ironman Maastricht Limburg’, sluit Maastricht Sport aan met een uitdagend, laagdrempelig en leuk programma voor iedere Maastrichtenaar. Jong en oud, amateur en fanatiekeling, school en vereniging kunnen de komende tijd elk een eigen unieke en sportieve uitdaging aangaan en hun eigen Ironman beleving creëren.

Hoewel voor de meeste van ons de echte IRONMAN niet meteen realistisch is, zijn er tal van andere mooie bereikbare doelen om na te streven om een eigen Ironman beleving te hebben. En dat is precies wat Maastricht Sport beoogt met een uniek aanbod. Iedere Maastrichtenaar helpen om te bewegen en te sporten op een gezonde en realistische manier.

Alle aan “Ironman Maastricht Limburg” gerelateerde programma onderdelen van Maastricht Sport zijn erop gericht om jong en oud kennis te laten maken met de niet alledaagse duursport. De unieke mix motiveert zo ook de niet sportieve Maastrichtenaar grenzen te verleggen en letterlijk op zijn of haar eigen manier in beweging te komen. Maastricht Sport heeft daarvoor de komende tijd vier hoofdactiviteiten. Met een unieke mix tussen prestatie en vooral veel plezier rondom bewegen.

Maastricht Sport Ironman Kids

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met een sportieve uitdaging. Duursport en atletiek worden steeds populairder en kunnen ook op jonge leeftijd beoefend worden. Het Maastricht Sport Ironman Kids programma laat basisschoolleerlingen in Maastricht proeven aan de verschillende onderdelen van de triathlonsport met gratis clinics tijdens de gymles. Samen wordt er toegewerkt naar verschillende Swim & Run, Run Bike Run en Triathlon evenementen voor kinderen in Maastricht en omstreken en de grote Maastricht Sport IRONKIDS finale op zaterdag 30 juli.

Maastricht Sport IRONMAN NightRun

De Maastricht Sport IRONMAN NightRun is een leuke stadsloop van 5 km op vrijdagavond 29 juli, voor iedereen, van elk niveau en voor alle leeftijden. Een sportief Maastrichts loopfeest. De Maastricht Sport IRONMAN NightRun start om 21.30 uur vanaf de Griend, waar hij ook eindigt. Het parcours gaat door het centrum. Na de finish is iedereen van harte welkom bij de IRONMAN pre-party op de Griend, van 20.30u tot 01.00u, met muziek van het 90s DJ Team.

Maastricht Sport Challengers

Altijd al kennis willen maken met de triathlonsport en hiervoor willen trainen onder professionele begeleiding? Dan is het Maastricht Sport Challengers programma dé manier. Dit programma biedt volwassen (recreatieve) sporters de kans om onder deskundige begeleiding te trainen naar een persoonlijk haalbaar triathlon of duathlon doel. Inschrijven voor dit programma betekent deelnemen aan unieke trainingsfaciliteiten en maatwerk begeleiding. Voor meer informatie en inschrijven kan contact worden opgenomen met Floris Goesinnen, via floris.goesinnen@maastricht.nl .

Maastricht Sport Heroes

Maastricht Sport Heroes zijn inwoners van Limburg en Maastricht en medewerkers van Maastricht Sport en gemeente Maastricht die dit jaar in teamverband gaan deelnemen aan Ironman Maastricht Limburg 2016. Zij worden de komende tijd gevolgd in hun voorbereidingen op die grote uitdaging en zullen hun ervaringen delen via verschillende kanalen van Maastricht Sport.

Agenda

18 mei IRONKIDS Swim & Run voor kinderen in Geusseltbad Maastricht

29 juli Maastricht Sport IRONMAN NightRun

30 juli Maastricht Sport IRONKIDS (Run Bike Run) finale

31 juli IRONMAN Maastricht Limburg

Kijk voor meer informatie over het programma van Maastricht Sport en inschrijven voor activiteiten op www.maastrichtsport.nl