Home > KRUIDVAT: ‘Steeds verrassend, altijd voordelig!’

KRUIDVAT: ‘Steeds verrassend, altijd voordelig!’

mei 7, 2016 | Maregio

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over Voordeeldrogist Kruidvat.


Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over Voordeeldrogist Kruidvat.

Voordeeldrogist Kruidvat bestaat inmiddels 40 jaar en met ruim 1.000 winkels is het bedrijf marktleider in de health- en beautymarkt in Nederland en België. Het bedrijf is in 1975 opgericht door de Familie De Rijcke en 8 jaar later openden zij al de 100ste winkel. Nu zijn er dat meer dan 1.000 waarvan 200 in België.

Marja de Vries, filiaalmanager van Kruidvat Mosae Forum is dan ook trots op haar Kruidvat. De Vries: “Kruidvat is een fijne werkgever. De sfeer in de winkel is erg goed en de contacten met andere vestigingen en met het hoofdkantoor zijn super!”

Bij Kruidvat kun je eigen interne opleidingen volgen via E-learning of klassikaal. Marja heeft hier haar diploma ‘Gediplomeerd Drogist’ gehaald. “Minimaal 1 medewerker per vestiging is Gediplomeerd Drogist omdat we ook medicijnen verkopen. Meestal zijn er overigens meer Drogisten per vestiging aanwezig.”, aldus Marja.

In Maastricht zijn 9 filialen waarvan de vestiging in Wyck en de vestiging in Mosae Forum de 2 grootste zijn. “Ik werk nu 5 jaar bij Kruidvat. In het filiaal aan de Dorpstraat in Heer ben ik begonnen als verkoopmedewerkster en daarna ben ik naar de vestiging aan de Markt gegaan. En nu werk ik sinds oktober vorig jaar hier in Mosae Forum”, aldus Marja.

In de vestiging in Mosae Forum werken 25 medewerkers. Marja: “Het is een hecht team en veel mensen werken er ook al behoorlijk lang. Elke werkt er bijvoorbeeld al bijna 29 jaar! En vorige week hadden we een 12,5 jarig jubileum.”

Elke werkt het liefste op de afdeling cosmetica. “Hier kan ik mijn hart ophalen. Heerlijk om mensen te kunnen adviseren”, aldus Elke die met plezier terugkijkt op de afgelopen 29 jaar. In die tijd is veel veranderd. “Vroeger hadden we bijvoorbeeld maar een klein rekje met verzorgingsproducten voor de man en inmiddels is dat uitgegroeid tot een heel gangpad.”

Marja vult aan dat ze er van kan genieten als ze mannen, die soms wat onzeker op zoek zijn naar een bepaald verzorgingsproduct kan adviseren en tevreden ziet vertrekken. “Daar doe je het toch voor!”, zegt ze voldaan.

Wekelijks verschijnt er een folder met weekaanbiedingen. Hier zijn ook altijd ‘branchevreemde’ producten bij. “Dat maakt het nu net zo interessant. We verkopen dan artikelen die je niet zo snel verwacht bij een Drogist.”

Voor mensen met een ‘Jouw Extra Voordeelkaart’ zijn er speciale aanbiedingen. “Klanten sparen voor kortingen, gratis artikelen en er zijn leuke dagaanbiedingen. Elke Euro is goed voor 1 punt. De kaart is gratis af te halen bij elke vestiging dus kom gerust langs”, zegt Marja.

Voor feestdagen en ook voor bijvoorbeeld Moederdag verkoopt Kruidvat speciale geschenksets. Marja: “Met een geurtje is Moeder ook altijd tevreden. We hebben genoeg keuze voor elk budget.”

Sinds een aantal weken heeft de vestiging in Mosae Forum verruimde openingstijden. Zo is de winkel van maandag tot en met vrijdag open van 09.00u tot 19.00u (donderdag tot 21.00u), zaterdag van 09.00u tot 18.00u en zondag van 12.00u tot 18.00u. Marja: “Je ziet dat klanten deze ruimere openingsuren weten te waarderen.”