Home > Dag van het Kasteel 16 mei 2016

Dag van het Kasteel 16 mei 2016

mei 11, 2016 | Maregio

Voor de negende maal op rij wordt de Dag van het Kasteel georganiseerd. Op maandag 16 mei, Tweede Pinksterdag, openen weer vele kastelen en buitenhuizen in Buitengoed Geul & Maas hun poorten en tuindeuren.


Voor de negende maal op rij wordt de Dag van het Kasteel georganiseerd. Op maandag 16 mei, Tweede Pinksterdag, openen weer vele kastelen en buitenhuizen in Buitengoed Geul & Maas hun poorten en tuindeuren.

Deelnemende kastelen en andere mooie plekken o.a.

In Maastricht

Teaching hotel Chateau Bethlehem, Chateau Jerusalem, Buitenplaats Vaeshartelt, Villa Kruisdonk, Villa Kanjel, Kasteel Hartelstein, Kasteel Borgharen en Withuishof

In Meerssen

De Rothemermolen, Ontmoet Anna, het Proosdijpark, De Basiliek, het Leopoldskerkje, kerk Rothem-Meerssen

In Valkenburg

Chateau St. Gerlach, Station Houthem-St. Gerlach, Kerkje St. Gerlach, De Kluis en het Kloosterbosch.

Per fiets

Om de diverse kastelen met elkaar te verbinden is er een fietsroute ontwikkeld door Buitengoed Geul & Maas in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg. Deze route leidt de fietser van Maastricht, tot Borgharen, Meerssen en Valkenburg aan de Geul en er zitten optionele routes in verwerkt, waardoor je op verrassende plekken komt. Deze fietsroute is uiteraard het hele jaar door te fietsen. De kaart is af te halen bij de deelnemende partijen aan de dag van het Kasteel en de VVV Verkooppunten in Meerssen en Valkenburg aan de Geul.

Speciaal vervoer per koets

Gids Servé Roebroek verzorgt samen met koetsier André Coenen een rondrit per koets door het Buitengoed Geul & Maas.

De rit duur 1,5 uur en vertrekt vanaf Station Meerssen, vervolgt zijn weg naar Rothem, gaat dan richting Buitenplaats Vaeshartelt, Meerssenhoven en zo terug naar Station Meerssen, het begin- en eindpunt van deze tour. Per rit kunnen maximaal 10 personen mee en vol = vol. Wie zich het eerst aanmeldt voor een rit, wordt ingedeeld. De koets vertrekt om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur aan de voorkant van Station Meerssen. De prijs per persoon is € 2,- : contant en liefst gepast te betalen aan de koetsier. Geef in een mail cgc.macheels@buitengoedgeulmaas.nl aan welke twee tijdstippen je voorkeur hebben. Je ontvangt van ons per e-mail een bevestiging, deze neem je op de dag zelf mee en overhandigt deze aan de koetsier. Dit is het bewijs dat je je ingeschreven hebt