Home > Een woord, een woord met Frank Westerman

Een woord, een woord met Frank Westerman

mei 17, 2016 | Maregio

Ter promotie van zijn boek ‘Een woord, een woord’ bezoekt journalist Frank Westerman vrijdagavond 20 mei boekhandel Dominicanen.


Ter promotie van zijn boek ‘Een woord, een woord’ bezoekt journalist Frank Westerman vrijdagavond 20 mei boekhandel Dominicanen.

Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In Een woord een woord voert hij de lezer mee langs een reeks spraakmakende gijzeldrama’s van Bovensmilde tot Beslan.

Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en bezoekt een oud-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Een woord, een woord is een bevlogen zoektocht naar een weerwoord op terreur. De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar?

In 1992 werd Westerman correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Als verslaggever van NRC Handelsblad bezocht hij nadien diverse internationale brandhaarden. Samen met collega-journalist Bart Rijs wist hij als enige journalist door te dringen tot Srebrenica ten tijde van de val in 1995. Zij schreven daarover het boek Het Zwartste Scenario waarbij ze geheime VN-documenten en interviews met ooggetuigen gebruikten om de oorlogsjaren van Srebrenica te reconstrueren. Tussen 1997 en 2002 was Westerman correspondent voor het NRC Handelsblad in Moskou. Sinds 2002 woont en werkt Frank Westerman als fulltime schrijver in Amsterdam.

Frank Westerman, ‘Een woord, een woord’

Vrijdag 20 mei 2016 19:00 in boekhandel Dominicanen

Entree bedraagt € 3,00. De kaartjes zijn verkrijgbaar bij de klantenservice.