Home > Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

jul 8, 2016 | Maregio

De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3F in de Duitse Feinschmeckker gids.


De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al ruimschoots verdiend. Sinds 2012 is hij in het bezit van een Michelinster, heeft hij 16/20 punten van Gault Millau en 3F in de Duitse Feinschmeckker gids.

Oliver is gevormd door enkele vermaarde chefs, maar zeker door de huidige driesterrenchef Christian Jürgens van Restaurant Überfahrt. Oliver heeft een duidelijke filosofie over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij begon klein met acht werknemers en momenteel zijn het er al 25. Hij heeft een sterrenrestaurant (Bembergs Hausschen), een Duits Gasthaus (Eifflers Zeiten), een hotel met vijf luxe kamers, een kookschool en een Foodtruck. En er staan nog meer ontwikkelingen gepland voor de komende jaren.

Olivers keuken kenmerkt zich door het respect voor het product, dat hij met kracht en raffinement presenteert. De Duitse tradities en de regionale producten spelen een belangrijke rol in zijn keuken. Hij heeft een ijzersterke discipline en werkt gestaag aan zijn bedrijf. In Bembergs Haüsschen ontwikkelen ze een filosofie die Casual Fine Dining is gedoopt: een omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen, plek is voor humor en plezier en waar hij door middel van zijn gerechten met zijn gasten in gesprek raakt.

Folie Culinaire vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht.