Home > Eindelijk beloning voor MVV: 1-2 zege bij NAC Breda

Eindelijk beloning voor MVV: 1-2 zege bij NAC Breda

aug 19, 2016 | Maregio

MVV heeft na een uitstekende wedstrijd verdiend gewonnen van NAC. De Sterrendragers lieten de Bredanaars lang in leven, maar sloegen na rust op het juiste moment toe: 1-2


MVV heeft na een uitstekende wedstrijd verdiend gewonnen van NAC. De Sterrendragers lieten de Bredanaars lang in leven, maar sloegen na rust op het juiste moment toe: 1-2

MVV speelde een uitstekende eerste helft waarin het koploper NAC vooral in het eerste kwartier volledig terug duwde op eigen helft. De kans van Loshaj na twee minuten was het eerste succesproduct van die verhouding. Van een meter of dertig schoot hij de bal echter centimeters naast het doel van de te ver uitgekomen NAC-goalie Brondeel. Na een kwartier kreeg MVV echter wel de verdiende openingsgoal. Een keurige voorzet van Croux werd overtuigend ingekopt door Verheijdt: 0-1. Zijn eerste seizoenstreffer werd bijna gevolgd door de derde goal van Kuipers, maar de aanvoerder knikte een halve meter over. Na een half uur pas het eerste NAC-gevaar. Een venijnige voorzet van Nijholt werd door iedereen gemist en belandde tegen de paal. Het was wel het startsein voor een iets betere periode van NAC, waarin ook spits Dessers nog kansrijk was, hij trof Geens op zijn weg.

In het slot van de eerste helft pakte MVV het heft weer in handen, wat resulteerde in twee grote kansen van Croux, die twee maal alleen voor de keeper kwam, maar beide inzetten niet verzilverde. Tussen zijn kansen door was ook Verheijdt nog dichtbij, met een kopbal tegen de paal, waarna Güvenc in buitenspelpositie afrondde en zijn goal niet mocht tellen.

En waar MVV NAC in leven liet, kreeg het na de pauze direct de straf hiervoor. Kuipers weigerde de bal weg te koppen en zag Van Diermen van dichtbij raakkogelen: 1-1. NAC was vanaf dat moment een tijdje de sterkere, maar tot kansen leidde dit niet; mede door de uitstekende MVV-defensie met een zeer goed spelende Pereira, die de nodige stappen heeft gepakt sinds de zomer. Na een uur spelen een klein slippertje van die verdediging: een vrije trap van Stans werd door Dessers maar net voorlangs gekopt. Een kleine tien minuten daarna het definitieve kantelpunt in de wedstrijd. Croux mocht, na een handig balletje van Güvenc, voor de derde keer richting Brondeel, en werd vlak voor de zestienmeterlijn gevloerd door Verschueren. De verdediger mocht met rood inrukken en zag Ciranni de daaropvolgende vrije trap schitterend binnen krullen: 1-2. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, omdat NAC met tien spelers niets meer kon afdwingen.

MVV stijgt met die zege naar de achtste plek. Maar naast de zege, is het ook niet vervelend om te concluderen dat het al de derde wedstrijd is waarin MVV de overwinning verdient. Tegen NAC beloonde de ploeg zichzelf nu wel. Maandag tegen FC Oss moet dit een vervolg krijgen.