Home > Eindhoven en MVV in evenwicht na rommelig duel

Eindhoven en MVV in evenwicht na rommelig duel

sep 10, 2016 | Maregio

Uit in Eindhoven heeft MVV vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Nieuwkomer Luis Pedro had een groot aandeel in het behalen van dat punt.


Uit in Eindhoven heeft MVV vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Nieuwkomer Luis Pedro had een groot aandeel in het behalen van dat punt.

De eerste helft was eentje om snel te vergeten. MVV speelde aanvallend weinig tot niks klaar en leverde voetballend niet de beste prestatie tot op heden. Het was vooral aan Eindhoven-speler Kyle De Silva te danken dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand. De linksbuiten frommelde zich na een kwartier langs Kuipers en Pereira, maar miste vervolgens de reuzenkans door naast te schieten. Een kopballetje van De Silva ging niet lang daarna naast.

Vlak na de pauze kreeg MVV de eerste echte kans. Een oogstrelende combinatie tussen Pedro en Güvenc, zorgde ervoor dat de nieuwkomer alleen voor de doelman kwam, maar de te zachte inzet was niet voldoende voor de eerste goal. Maar vooral de beweging waarmee Güvenc Pedro voor het doel bracht, was magnifiek. Steven Pereira, die tot op heden een puike seizoen speelt, had het niet gisterenavond in Brabant. Dat werd gesymboliseerd door vlak na de MVV-kans invaller Caenepeel per ongeluk richting zijn eigen keeper te sturen. De Eindhoven-aanvaller kopieerde zijn teamgenoot vanuit de eerste helft en schoot de grote kans niet tussen de palen (over). Niet lang daarna was het dan wel raak. Vloet legde keurig af op De Silva, die net buiten de zestien raak poeierde, ondanks dat Geens er nog wel een handje tegen kreeg. Assistgever Vloet had met een kanonskogel tegen de lat niet veel later de 2-0 op zijn pantoffel, maar miste het geluk.

MVV joeg op de gelijkmaker en kreeg behoorlijke kansen. Schroijen kwam alleen voor de keeper, na een intelligent passje van Loshaj, maar vond het scheenbeen van de keeper. Een vrije trap van Loshaj twintig minuten voor tijd werd door alles en iedereen gemist en stuiterde tegen de paal. Toch kreeg de wil en het harde werken een resultaat. Luis Pedro passeerde zijn tegenstander Rossen met een mooie poort en schoof de bal voor het doel, waar Schroijen het meest attent reageerde: 1-1. En zo bewees Pedro meteen zijn waarde met een beslissende actie. Zijn debuut was helemaal geslaagd geweest als hij vijf minuten voor het einde uit de draai had raak geschoten, maar zijn inzet vloog in de korte hoek naast.

Het elfde punt wat MVV in Eindhoven haalde, leverde de ploeg een vierde plek op, op de ranglijst.

Bron: MVV Headlines