Home > Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht presenteren de Maastricht Jazz Awards

Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht presenteren de Maastricht Jazz Awards

sep 14, 2016 | Maregio

Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht presenteren met trots de grootste internationale jazz competitie in de euregio!


Conservatorium Maastricht & Jazz Maastricht presenteren met trots de grootste internationale jazz competitie in de euregio!

Het is van belang voor een jazz scene om een bandcultuur te stimuleren, samenwerkingsverbanden te laten ontstaan en artiesten een platform te bieden om zichzelf te presenteren. Voor iedereen, die wil bouwen aan een carrière of aan een reputatie, is het winnen van een internationaal erkende prijs een flinke stimulans en een bijdrage aan hun bekendheid. De prijsgelden creëren het broodnodige budget om promotiemateriaal te maken, album opnames te realiseren of internationale tours te bekostigen.

Conservatorium Maastricht en Jazz Maastricht willen samen in deze behoeftes voorzien in de vorm van een prestigieuze jazz competitie, de Maastricht Jazz Awards (MJA) en zo de carrières van Euregionale bands stimuleren.

Over MJA

De MJA beleeft haar première op 20 oktober 2016 vanaf 20.00 uur en heeft als doel om de carrière van veelbelovende jazz artiesten uit de (extended) euregio te stimuleren. De competitie heeft twee categorieën: student en professioneel.

De finale op 20 oktober in de Bonbonnière is gratis toegankelijk voor iedereen en het publiek heeft zelfs een stem in het toekennen van de Publieksprijs.

Prijzen

De prijzen zijn bedoeld om artiesten de middelen te geven zichzelf te profileren met goede opnames en kwalitatief promotiemateriaal. De prijzen bestaan uit geldbedragen & betaalde concerten met als totale waarde:

•Professional Award: €4.000

•Talent Award: €2.500

•Publieksprijs: €1.000 

Organisatie

MJA levert een standaard set-up voor de optredens van een P.A., geluidstechnicus en als backline een YAMAHA vleugel, drumstel, bass amp, gitaar amp en digital piano. Vanwege de korte ombouwtijd van 15 minuten tussen de acts door is het gebruikmaken van ons drumstel verplicht. Drummers kunnen wel hun eigen bekkens en snare meenemen.

Inschrijven voor deelname aan de MJA kan via deze link: http://www.jazzmaastricht.com/awards/inschrijven