Home > Terugkerende Labylle aan roer bij MVV-zege

Terugkerende Labylle aan roer bij MVV-zege

sep 17, 2016 | Maregio

MVV klopte vrijdagavond Jong Ajax in eigen huis met 1-0. En hoewel Joeri Schroijen de winnende maakte, werd er na afloop toch vooral gesproken over de terugkeer van Leroy Labylle, die een prachtige invalbeurt beleefde.


MVV klopte vrijdagavond Jong Ajax in eigen huis met 1-0. En hoewel Joeri Schroijen de winnende maakte, werd er na afloop toch vooral gesproken over de terugkeer van Leroy Labylle, die een prachtige invalbeurt beleefde.

Een bank waarbij je normaal gesproken je vingers bij aflikt, had Ron Elsen tot zijn beschikking. Twee Arsenal-huurlingen (O’Connor en Nwakali), een Rio-ganger (Moustafa) en de publieksfavoriet (Labylle) namen onder meer plaats in de dugg-out. Het is wel eens anders geweest op de wisselbank van MVV. De elf die in de basis startten, zagen Jong Ajax voor rust de betere partij zijn. Althans, de Amsterdammers domineerden voetballend, tot grote kansen kwamen de beloftes, dit keer niet gesteund door reserves van het eerste, niet. MVV was daarentegen ook niet bepaald gevaarlijk. Een vrije trap van Ciranni die twee meter naast vloog, was na een klein half uur het eerste moment van opwinding. Het opende wel deuren, want Güvenc (over) en Loshaj (van dichtbij naast), waren snel daarna ook kansrijk; beiden op aangeven van de gevaarlijke Pedro. De eerste kans (later bleek het ook de enige van de wedstrijd) van Ajax viel in de 44ste minuut te noteren. Talent Nouri, die over een fantastische techniek beschikt, maar nog niet effectief is, schoot een open kans vlak voor de MVV-goal ruim naast. MVV ontsnapte.

Na de pauze was het echt zoeken naar hoogtepunten. MVV wilde wel, maar de bal viel telkens net niet goed voor de counter. Jong Ajax was aanvallend onmachtig en kreeg het Maastrichtse verweer niet gebroken. Tien minuten voor tijd zagen de hoopvolle fans de eerste kans pas van de tweede helft. En daar was ‘ie dan: Leroy Labylle. De smaakmaker deed bepaald niet rustig aan en gooide er bij zijn terugkeer meteen fantastische acties tegenaan. Hij zette Verheydt in kansrijke positie, maar de bonkige spits werkte de bal ruim over. Drie minuten later – waar tussendoor Pedro ook nog alleen voor de keeper miste – was Labylle’s aangeven wel succesvol. Zijn steekbal werd door Schroijen op waarde geschat, die in de lange hoek raak mikte: 1-0. MVV ging aan de hand van Labylle en een overigens ook heel technisch begaafd spelende Loshaj op jacht naar de beslissing. Op aangeven van, u raadt het al, schoot Nys in de 87ste minuut bijna raak, maar doelman Leeuwenburgh redde uitstekend. De Ajax-keeper had meteen daarna ook een keurig antwoord op de kopbal van Kuipers, die een corner bijna verzilverde met het hoofd. Een verdubbeling van de score hoefde overigens niet, want Jong Ajax kwam niet meer in de buurt van een punt. Al hield de Geusselt wel even het hart vast toen de ingevallen Arsenal-belofte Nwakali in de laatste minuut een foutieve pass gaf (zijn eerste balcontact) en zo een Ajax-counter leek in te leiden. Pereira voorkwam echter dat zijn nieuwe teamgenoot een slechte MVV-start beleefde.

Een keurige zege voor MVV, dat daarmee in de top blijft staan en uitzicht behoudt op het winnen van de eerste periode. En wat betreft Leroy Labylle: iedereen was het er na afloop wel over eens dat hij snel een contract moet krijgen.

Bron: MVV Headlines