Home > Wethouder Jim Janssen opent nieuwe locatie Dress for Success Maastricht

Wethouder Jim Janssen opent nieuwe locatie Dress for Success Maastricht

okt 1, 2016 | Maregio

Middels het aankleden van een mannelijke etalagepop opende wethouder Jim Janssen vrijdagmiddag het nieuwe onderkomen van Dress for Success Maastricht aan de Voltastraat 38.


Middels het aankleden van een mannelijke etalagepop opende wethouder Jim Janssen vrijdagmiddag het nieuwe onderkomen van Dress for Success Maastricht aan de Voltastraat 38.

In 2001 startte Dress for Success met een eerste vestiging in Nederland. Al snel bleek dat hiermee in een grote behoefte werd voorzien en werd in Rotterdam de eerste echte winkel geopend. Inmiddels is Dress for Success uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met 10 winkels in Nederland. Iedere winkel werkt volgens een aantal principes ( ‘Dress Code’), waarin klanten en vrijwilligers centraal staan.

Veel mensen zijn actief op zoek naar een (betaalde) baan die bij hen past. Maar voor iemand met een uitkering of een minimum inkomen valt het niet altijd mee zich voor een sollicitatiegesprek representatief te kleden. Hierdoor wordt de kans op ‘een goede eerste indruk’ gemist en gaat de baan naar een ander. Dress for Success is er juist voor deze mensen. De winkel in Maastricht is er voor mensen uit heel Limburg.

Gratis advies en kleding

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden aan kleding helpt, die past bij de functie waarop ze solliciteren. De kleding in onze winkel is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Omdat wij geen winstdoelstelling hebben, worden alle adviezen en alle kleding gratis verstrekt.

Sneller dan gedacht een leuke baan

In de praktijk blijkt onze aanpak voor veel mensen een uitkomst. Klanten vertellen dat ze door de adviezen en de kleding van Dress for Success met meer zelfvertrouwen solliciteren en hierdoor sneller dan ze dachten een leuke baan vonden.

Uit handen van bestuurlijk secretaris Josje Bootsma van Dress for Success Nederland ontving Ellen Mulleneers als voorzitter van de afdeling Maastricht de oorkonde met het bewijs dat de nieuwe Maastrichtse vestiging zich officieel Dress for Success mag noemen. Josje Bootsma kon nog vertellen dat de Nederlandse winkels t.o.v. de vele winkels over heel de wereld twee verschillen kennen daar ze zich samengevoegd hebben in één landelijke vereniging waar vanuit veel zaken rechtstreeks geregeld worden en als grootste verschil het feit dat in de Nederlandse winkels zowel dames als heren terecht kunnen.

Moderator van de dag Jan Janssen mocht tevens drie personen in de schijnwerpers plaatsen die zich vanaf heden ambassadeur van Dress for Success Maastricht mogen noemen namelijk, Lizzy Bovens, Monique Spee en Bert Kersten. Deze mensen gaan Dress for Success promoten en ondersteunen zodat het een begrip wordt in heel Limburg.

Na de speeches en plichtplegingen was het dan eindelijk tijd voor het aanwezige publiek om te winkel te bezoeken en te toasten op de opening.

Wilt u de Dress for Success winkel bezoeken voor een kleedafspraak of  het doneren van kleding, bel  dan eerst even via Tel: 0615548926. Na het maken van een afspraak staan de vrijwilligers voor u klaar zodat u met de juiste uitstraling naar uw sollicitatiegesprek kunt gaan.