Home > Slim Volendam steelt zege bij MVV

Slim Volendam steelt zege bij MVV

okt 28, 2016 | Maregio

Een niet indrukwekkend, maar vooral slim FC Volendam, heeft MVV vrijdag met 1-2 verslagen. De Maastrichtenaren waren de betere, maar kregen de Volendamse code maar niet gekraakt.


Een niet indrukwekkend, maar vooral slim FC Volendam, heeft MVV vrijdag met 1-2 verslagen. De Maastrichtenaren waren de betere, maar kregen de Volendamse code maar niet gekraakt.

MVV dacht binnen de minuut al aan de leiding te komen. Loshaj lepelde de bal richting verre hoek, maar mikte niet secuur genoeg. Ook een kopbal van Verheydt ging na tien minuten niet op doel (over). De ploeg van Ron Elsen dacht de gasten te kunnen afbluffen met agressief en gretig voetbal, en hoewel MVV zeker goed speelde, beloonde de rood-witten zich niet voor het overwicht. Daar kon de uitstekende Nwakali, die de voorkeur kreeg boven Pedro, ook niets aan veranderen. De Arsenal-huurling speelde frivool en liet zien over een keurig voetbalinzicht te beschikken.

Na ruim een kwartier meldde Volendam zich voor het eerst. Van Kippersluis schoot naast, een minuut later gevolgd door een kans voor Van Velzen, die onschadelijk werd gemaakt door een sliding van Ciranni. MVV, dat na die kansen niet meer het energievretende spel van het eerste kwartier kon opbrengen, kreeg wel nog een kans via Loshaj, die in de korte hoek Verhulst testte. Aan de andere kant was Kwakman gevaarlijk, maar ook hij schoot voorlangs. De enige speler die wel doeltreffend was in de eerste helft, was Van Son, die de Wijdbroeken met een droog schot aan de leiding bracht.

MVV hoopte de opgelopen schade direct na rust te herstellen, maar Nys liet een kans liggen, na wederom uitstekende voorbereidend werk van Nwakali. Maar qua kansen was het dat wel voor MVV, dat vervolgens tegen twee hechte verdedigingsblokken moest opboksen. Een dood spelmoment kon MVV daarin vooruit helpen en dat begreep Ciranni, die met een oogstrelende vrije trap MVV twintig minuten voor tijd naast Volendam schoot: 1-1. Met supersub Gijzen er vervolgens in voor Nwakali, leek Ron Elsen op de winst te gokken. De zege ging echter naar Volendam, dat via Steltenpool op de counter op 1-2 kwam. Eerst liet de invaller nog een joekel van een kans liggen (Geens redde), maar vier minuten voor het einde kon Steltenpool, randje buitenspel, alsnog de 1-2 aantekenen.

Met Kuipers erbij in de spits zette Elsen alles op de gelijkmaker, maar een toegevoegde waarde had deze omzetting niet, want MVV kwam niet meer tot bij het doel. Volendam wel. Verdediger Schouten mikte een vrije trap over het doel van Geens. Het mocht niet baten, want Volendam boekte de zege en liet een strijdend MVV vertwijfeld achter. De Maastrichtenaren hoeven zich niet te schamen, maar weten wel weer wat verliezen is en zakken naar plek drie.