Home > Sinterklaas komt dit jaar wederom naar Maastricht

Sinterklaas komt dit jaar wederom naar Maastricht

nov 2, 2016 | Maregio

Sinterklaas heeft laten weten ook dit jaar weer naar Maastricht te komen. Op zaterdag 12 november zal hij met zijn Pieten arriveren op de Maaspromenade. Hij blijft net als voorgaande jaren logeren in Maastricht. 


Sinterklaas heeft laten weten ook dit jaar weer naar Maastricht te komen. Op zaterdag 12 november zal hij met zijn Pieten arriveren op de Maaspromenade. Hij blijft net als voorgaande jaren logeren in Maastricht. 

Bezoek Sint op zijn boot

Sinterklaas heeft vorig jaar erg genoten van zijn verblijf in Maastricht en heeft besloten ook dit jaar weer iedereen te ontvangen op zijn boot “de Spanjevallei”. Op woensdagen, donderdagen en vrijdagen kan iedereen bij de Sint op bezoek komen voor een rondleiding op de boot. Je kunt dan een kijkje nemen in de werkkamer, de keuken, de inpakkamer en zelfs de slaapkamer van de Sint.

Nieuwe activiteit : Pieten forum

Elk jaar zoekt de Stichting Sinterklaas aan de Maas naar nieuwe activiteiten. Dit jaar kun je elke woensdag, zaterdag en zondag knutselen, goochelen, muziek maken en meedoen aan de Pietenquiz in een unit in Mosae Forum. De toegang is geheel gratis.

Voorleesuurtjes

Zondag 20 en 27 november lezen speciale gasten sinterklaasverhalen voor op de boot. Zondag 20 november is dat niemand minder dan zangeres Angelina.

Welkomstfeest

Na de intocht op zaterdag 12 november is er op zondag 13 november een Groot Welkomstfeest in Centre Céramique. 

Uittocht

Op 6 december nemen we afscheid van Sinterklaas. Om 16. 30 uur bedanken we hem voor alle cadeautjes en feliciteren we hem tevens met zijn verjaardag. Na de toespraak begeleiden we hem in een stoet naar de boot om hem daar uit te zwaaien.

Overzicht van de activiteiten van Sinterklaas aan de Maas:

Groot Welkomstfeest, zondag 13 nov, 11.00-12.00 uur, Centre Céramique, gratis toegang,

Bezoek Sint op zijn boot, elke woensdag van 13.00-18.00 uur en donderdag en vrijdag van 15.00-18.00 uur, Spanjevallei, Rederij Stiphout, Maaspromenade, toegang €3 incl. consumptie,

Varen met de Sint, elke zaterdag en zondag  (13 nov-4 dec), 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur,  Spanjevallei, Rederij Stiphout, Maaspromenade, ticket €9,50 – kinderen 4-12jr. €5,25,

Voorleesuurtjes, speciale gasten lezen sinterklaasverhalen voor op zondag 20 nov en 27 nov, 10.30 uur, Spanjevallei, Rederij Stiphout, Maaspromenade, toegang €3 incl. consumptie (reserveren!)

Pietenforum, elke woensdag, zaterdag en zondag, 13.00-17.00 uur, Mosae Forum, theater, film, goochelen, gratis toegang,

Uittocht, dinsdag 6 dec, 16.30 uur, afscheid bij Stadhuis en stoet naar Spanjevallei, Rederij Stiphout, Maaspromenade.

Kijk voor het volledige actuele programma op www.sinterklaasaandemaas.nl