Home > Gijzen wijst MVV weer naar zege

Gijzen wijst MVV weer naar zege

nov 4, 2016 | Maregio

Heer en meester was MVV tegen een zwak Telstar, dat vrijdagavond met 2-1 werd verslagen. De Maastrichtenaren maakte het zichzelf alleen enorm lastig door het onder meer missen van een penalty.


Heer en meester was MVV tegen een zwak Telstar, dat vrijdagavond met 2-1 werd verslagen. De Maastrichtenaren maakte het zichzelf alleen enorm lastig door het onder meer missen van een penalty.

De Maastrichtse equipe pakte Telstar direct bij de keel. Dat leidde tot kansjes voor Verheydt (schotje in korte hoek) en een poging van de spits die tegen een Telstar-arm leek te eindigen. Arbiter Higler wuifde het moment weg. Verdedigingsleider Kuipers kreeg de volgende kans, maar zag zijn kopinzet voor de lijn worden weggehaald. Van de Velsenaren in aanvallend opzicht geen spoor. Zij kwamen duidelijk voor een punt naar de Geusselt. Een het verdedigen ging de ploeg goed af, want MVV vond het doel maar niet. Een afstandsschot van Verheydt (naast) en een vrije trap van Loshaj (over) veranderden daar ook niks aan. Laatstgenoemde was in de 37ste minuut nog dichterbij, toen zijn gekraakte schot maar net naast vloog. Uit die volgende hoekschop had MVV dan eindelijk wel succes. De volledig vrijstaande Verheydt mocht bij de tweede paal beheerst binnenkoppen: 1-0; dik en dik verdiend.

Na de pauze kreeg MVV vrijwel direct de kans op 2-0. Verheydt werd onderuit gehaald en verdiende een strafschop. Misschien belangrijker: zijn directe opponent Ottenhoff kreeg bij die actie rood. Ciranni, goed in vorm dit jaar, vergat echter de pingel te benutten en liet Telstar met een man minder in leven. En dat leverde problemen op. Uit de eerste keer dat de gasten het zestienmetergebied binnen dribbelden, scoorden zij ook gelijk. Mahmudov kapte Geens in de zestigste minuut uit en legde het balletje in de hoek: 1-1. Een ontwikkeling die ondenkbaar was: MVV velen malen beter en kansen creërend en Telstar met een man minder dat bij de eerste keer voor het doel succesvol is. MVV moest opnieuw beginnen en kreeg daarbij geen hulp van het verdedigende Telstar. Verheydt had de formatie van Ron Elsen al snel weer op het goede spoor kunnen zetten, maar kopte snoeihard uit een corner naast. Een lange periode van dreiging maar weinig kansen volgde, met Pedro en Gijzen als invallers erbij. Tien minuten voor tijd leek de ban dan eindelijk gebroken te worden, maar Verheydt zag weer een kopbal gered worden door Zonneveld. Maar voor winnende treffers is Dyon Gijzen aan de selectie toegevoegd blijkbaar. Leroy Labylle, die een fantastische pot speelde aan de linkerkant, stuurde Schroijen weg en die bediende Gijzen, die vlak voor het doel kon binnen prikken in de 89ste minuut. Hij beloonde daarmee een uitstekende wedstrijd van MVV, dat het zichzelf, en dat is niet voor het eerst in de historie, weer veel te moeilijk maakte. Een tweede plaats is het gevolg van de late driepunter.